| LittleHobbitLover a întrebat:

Hey!
Vreau sa stiu daca sunt ORL-isti pe aici, sau oameni care au mai avut asa ceva.
Am fost la ORL la spitalul de copii (am 13 ani aproape) cu o iritatie, parca, nu mi-au zis exact. Si mi-au dat picaturi cu acool, de pus in urechi si spray de pus in nas, si antibiotic. Dupa o saptamana s-a agravat, la care m-au trimis la alt spital pentru ca nu aveau aparat de aspiratie (ca na, asa e in Romania). Am fost la un spital la care am primit raspunsuri cu totul si cu totul eronate, iar apoi m-am dus la alt spital unde s-au operat multe cunostitne de ale mele. Mi-au spus ca am o iritatie (care mi-a trecut), ciuperca Aspergillus, si gaura in timpan. Am avut dureri foarte mari, am luat Ketonal, si nu mai am probleme cu durerile. Ma duc in fiecare zi la aspirat, cateodata si de doua ori pe zi. Si imi pune un pansament in ureche cu diferite solutii si picaturile care mi le-au dat pentru. ciuperca. Am de facut tratament cu picaturile zece zile (18 iulie- 28 iulie).
Vreau sa stiu cam in cat timp trece ciuperca, daca sunt copil nu o sa imi trebuiasca neaparat operatie pentru timpan, pentru astuparea gaurii? Am auzit mai multi oameni care au spus ca nu i-au operat.Si pana se inchide timpanul cat dureaza? Vreau sa mai spun ca membrana timpanului nu s-a rupt, deci puroiul si ciuperca nu se pot raspandi!
Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| SunOfThe a răspuns:

Pentru ciuperca. daca te dai batuta... s-ar putea sa nu-ti treaca toata viata. Foloseste unguiente...ce iti spun medicii ca asa poate iti v-a trece
Cat despre timpan, nu asculta muzica la casti si nu dormi pe partea aia. Contiunua tratementul cu picaturile. Mai era o planta care(frunza) se baga in ureche si iti trecea, dar nu mai stiu cum ii spune.
Mai dite la doctori din cand in cand si ai grija: sanatatea este cea mai importanta

| LittleHobbitLover explică (pentru SunOfThe):

Hi hi hi... dupa aproape 2 luni mi-a trecut. Azi a fost ultima zi de tratament. A fost totul un succes, nici nu mi-a trebuit o operatie. Mie mi-au trebuit 2 feluri de picaturi, pentru ca infectia aia a fost interna. Mi-am pierdut toata vara, dar macar mi-a trecuthappy