| Qook a întrebat:

Heya, unde ar trebui sa ma duc dacă m-am înțepat într un cactus? O fi otrava sau e posibil sa mi fi rămas spini înăuntru, când îmi mișc piciorul simt înțepături și am mici umflaturi unde am fost înțepată, nu m as duce la doctorul de familie, as vrea la privat, deja am o săptămână, la una din înțepături se formează o bășicuță, nu vreau sa se infecteze și sa ajung pe la altceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Delia244 a răspuns:

Nu e ceva grav.

| 1onur a răspuns:

A răms sigur un spin acolo și face deranj! Iar asta poate duce la infecție locul care te irită și îți provoacă orice fel de disconfort este clar că trebuie Satu tratezi în zona afectată! Părerea mea sinceră! Cu Adevărat!

Dacă face bășici probabil să urmeze ceva puroi! Din cauza infecție și iritației! Asta rămâne de văzut dacă? Nu-ți tratezi zona afectată de cactus, și nu iei măsuri pentru binele sănătăți tale cu Adevărat!

Ai grijă de sănătate ta Qook.

| Violleta2022 a răspuns:

Cactusii nu sunt otravitori, au spini doar ca sa se apere si ei de predatori.
Din atata lucru nu te duci la medic, ci la baie sa te speli pe maini, cu apa si sapun si nu vei avea absolut nici o problema.

| Kufu95 a răspuns:

Nu e nimic periculos.

| gabicoo a răspuns:

Mergi la UPU să-ți scoată spinul și să chiureteze zona infectată.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu cred că un cactus este periculos.

Bula
| Bula a răspuns:

Tepile de cactus sunt ca si aschiile de lemn.
Trebuie scoase in intregime si dezinfectat locul (macar cu spirt, apoi cu betadina).
Ub caz contrar, locul se poate infecta.
Mergi la UPU sau la urgente chirurgicale, sa-ti curete resturule!