| Adeziv2 a întrebat:

Hey, am fractura de maleola si am stat 3 saptamani cu ghipsul la recomandarea medicului ortoped (initial trebuia sa stau 4-5 saptamani dar asa a decis el) de asemenea am si o orteza de tip walker dar ieri am scos piciorul din ghips si pur si simplu e inlemnit si vânăt. E normal sa nu il pot misca inca?(btw medicul mi-a zis ca nu e nevoie de fizioterapie si ca pot face eu exercitii pentru glezna acasa)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| lucianMKSro a răspuns:

Este normal să ai rigiditate și umflături după ce scoți ghipsul, mai ales dacă a fost imobilizat timp de trei săptămâni.
Mușchii, tendoanele și ligamentele se pot rigidiza. Este un răspuns normal la imobilizare și se va îmbunătăți treptat cu exerciții și mișcare.
Vânătăile pot fi rezultatul traumei inițiale și pot persista chiar și după ce ghipsul este îndepărtat. Ele se vor vindeca în timp.

Ca să grăbești recuperarea:

1. Aplică comprese cu gheață timp de 15-20 de minute de câteva ori pe zi pentru a reduce umflarea și disconfortul.
2. Ridică piciorul afectat pe perne atunci când stai întins pentru a ajuta la reducerea umflăturii.

Dacă observi că rigiditatea nu se ameliorează după o săptămână sau dacă ai dureri severe, ar fi bine să consulți din nou medicul tău ortoped. În unele cazuri, fizioterapia poate fi totuși necesară pentru a ajuta la recuperare completă.

0 răspunsuri: