| Anonimsilver a întrebat:

Heyy! Eu de fiecare data cand sunt in vacanta ma culc devreme dar mai pe la jumatatea vacantei incep sa ma culc din ce in se mai tarziu, am 13 ani si nu a trecut chiar jumatate de vacanta si deja incep sa ma culc la 3 dimineata, nu mai vreau sa se intample asta. Vreau sa ma culc mai devreme pentru ca:
1. Nu am ce face pana la ora aia
2. Ma trezesc foarte tarziu dimineata
3. Cand se termina vacanta imi va lua aproximativ o luna sa ma obisniesc cu programul meu obisnuit de somn
Nu stiu ce sa fac, stiu, sa beau lapte seara sa mananc miere dimineata, sa fac sport ca sa obosesc sa dorm mai bine, le-am incercat, nu merg...
Mai ales ca mai e si caldura asta si de obicei vara daca e atat de cald nu pot adormi pentru ca mi-e foarte cald si transpir mai ales ca sunt genul de persoana care se acopera si vara cu o patura, o plapuma, ceva...
Am nevoie de cateva sfaturi, oricat as incerca sa dorm cu cateva minute mai devreme, nu reusesc. Si nu... nu voi lua pastile sau chestii de genul ca sa adorm si nici ceaiuri pentru ca sunt niste porcarii ceaiurile alea de somn mai ales ca, din nou, am 13 ani big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ILoveMy01 a răspuns:

Am 11 ani, si deja am intalnit problema ta, de prea multe ori. Am cateva sfaturi pentru tine :
1. Inainte sa adormi, invarte-te de cateva ori prin camera.
2. Nu manca gras si nici ciocolata sau suc.
3. Nu intarzia cu somnul, adica atunci cand ochii sunt uscati si incepi sa casti du-te in secunda urmatoare la somn, pentru ca in cateva minute, iti fuge somnul.
4. Aseaza-te comfortabil in pat, inchide ochii si inepe sa numeri, poti sa numeri oi sau doar sa numeri normal, iti recomand sa te gandesti la lucruri bune, la varsta ta, poate fii orice.De exemplu : Baiatul pe care il placi, sau daca asta e prea exagerat, gandeste-te ca esti pe un camp cu flori, sau la o persoana draga tie.

3 răspunsuri:
| GoldenKing a răspuns:

Hey si eu am aceeasi varsta si la fel ca tine tot la 3-4 ma culc.Dar eu de abia am asteptat vara pentru asta... Buuuuuuun, decie simplu, incearca sa iti umplii ziua cu tot felul de activitati care sa iti consume energia.Gen du-te si alearga prin parc, da ture, toate cele.Vezi daca te ajuta sa te culci mai devreme, undeva in jur de ora 22 23 00. Sper ca ti-am dat o idee, cel putin eu asta as face in locul tau daca as vrea sa ma culc devreme, toata ziua activitati ce consuma energie, cat mai multa chiar.Asta daca nici tie si nici alor tai nu va pasa la cat te trezesti e ok, nu? big grin

| gabriella12 a răspuns:

Maine dimineata trezeste-te la ora 6 si iti garantez ca urmatoarea seara vei adormi de la 22winking

| DrRS a răspuns:

Fiecare ne confruntam cu aceasta problema, ceea ce nu este ok, este faptul ca esti încă la o vârsta foarte frageda si ar trebui sa nu pierzi ore importante de somn.

Vacanța constituie un moment de relaxare in viata fiecărui elev, dar aceasta relaxare "vine la pachet" cu lipsa de ocupatie si, de ce nu, plictiseala. Daca nu faci nimic sa te oboseasca, cu siguranță vei adormi din ce in ce mai tarziu...

Stabilește-ti un program! Maine te trezesti la ora 8-9, chiar daca esti obosita, incearca sa rămâi treaza. Iesi pe afara, ajuta-ti părinții la treburile casnice, mergi la alergat, citește... Orice activitate este binevenita... Daca iti vei tine toată ziua ocupată, cu siguranță seara vei fi prea obosita si o sa adormi maxim la ora 23:30.