anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heyy! nu stiu ce sa ma mai faccrying. ma ud(transpir)foarte repede la maini. daca stie careva ceva tratamentbatting eyelashesplszZ ajutati-maaaaa'.[P. S.:sunt fata:d]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andy_3925 a răspuns:

Afectiunea se numeste hiperhidroza localizata. Tratamentul consta in aplicarea pe palme, noaptea, a unei solutii de 20% clorura de aluminiu hexahidrat in alcool etilic absolut (se poate obtine de la medicul dermatolog sau de la farmacie). Dupa aplicare, se acopera palma cu o folie subtire de polietilena. Dimineata se indeparteaza folia si zona se spala. Prin una sau eventual doua aplicatii consecutive, se protejeaza zona de transpiratie pentru o saptamana. O a doua suspiciune de diagnostic ar fi un dezechilibru hormonal – tiroidian, de exemplu, deci mergi la medicul de familie. Sper ca te-am ajutat!happy

7 răspunsuri:
| User a răspuns:

Nu cred sa existe tratament. si eu aveam problema asta pe la 13-15 ani da' vad ca mi-a trecut.

| Michael Imola Jackson a răspuns:

Esti la pubertate, e normal ca transpiri, si eu am suferit exact aceea problema, dar spala-te pe maini, si ia cu tine selfevetele umede poate ajuta pentru maini si foloseste in fiecare dimineata un deodorant si inca ceva fa baie si dimineata si si deara

| Allegria a răspuns:

Wow, ce problema!
Gandeste-te ca in momentul asta unii oameni mor de foame/cutremure/inundatii/BOLI!laughing
Lasa-le naibii de maini, de exemplu, eu le am foarte mari si nu ma vait laughing

| dorincosti a răspuns:

Si mie imi transpira dar cand sunt stresat sau am emotzii[cand ma asculta pe la liceubig grin].

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e nicio problema, este o mica dereglare hormonala care probabil ca are legatura cu varsta (pubertate) daca insa te deranjeaza foarte tare poti merge la un medic (eventual medicul de familie). De ce iti e greu sa ceri parintilor sa te indrume? problema e destul de simpla cata vreme te indruma un doctor. Succes

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va multumesc fffft mult>big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu conteaza ca esti la pubertate sau nu. Afectiunea se numeste hiperhidroza. Nu am incercat tratamentul cu hexahidrat de clorurra de aluminiu, dar am incercat injectiile cu botox. sunt foarte eficiente - timp de vreo 6 - 8 luni te vei simti de parca nici nu ai avut vreodata problema. La inceput chiar ti se va parea ciudat! Insa inconvenientele sunt pretul ( 1800 lei doar substanta ) si dureaza doar 6-8 luni - apoi trebuie sa repeti. Bafta la alegere.