| doina8 a întrebat:

Hi.Am o intrebare pentru fete, femei. Mie mi-a venit ciclul pe 1 iulie si s-a terminat pe 5. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula pentru ca era putin si eu de obicei aveam mult.Si azi 23 iulie, mi-a venit din nou si e mult.Am 13 ani. Oare ce s-a intamplat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sylvie a răspuns:

La 13 ani sigur nu ai un ciclu reglat complet si, probabil, fiind la inceput este normal sa nu iti vina la timp si sa te tina si perioade diferite. Abia dupa 3 4 ani poti sa iti faci griji ca este neregulat, deci eu cred ca nu ai nimic grav.
Oricum este bine ca te preocupa sanatatea ta si ai asa un `orar` al mestruatiei.Bravo!

3 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Este ok ca menstruatia sa tina de la 4 la 7 zile, este mai putin ok ca ciclul sa fie de doar 22 de zile, normal este 28-29 zile. :-\
Daca esti mica si esti abia la inceput este normal sa fie mai neregulat, la unele vine mai des, la altele mai rar, pana se stabilizeaza trece 2-3 ani. Bea ceai de coada soricelului, zmeur sau cretisoara, mai sunt si alte plante in afara de acestea, care te ajuta in mai multe probleme femeiesti.

| 80Cris a răspuns:

Nu ai motive de ingrijorare. Ciclul tau inca nu s-a regularizat, plus ca inca treci printr-o serie de schimbari hormonale. Daca vezi cheaguri sau simti ca are un altfel de miros decat de obicei, de-abia atunci poti sa-ti pui un semn de intrebare si sa consulti un ginecolog. In ceea ce te priveste cred si eu ca nu e nimic in neregula cu tine. Bravo tie ca iti tii evidenta si esti preocupata de acest aspect!

| Jhoanna a răspuns:

Am o revista speciala pentru asa ceva.Am citit articolul... spune asa "majoritatea femeilor au menstruatie in fiecare luna.Intervalul intre prima zi a menstruatiei si prima zi a urmatoarei menstruatii este de aproximativ 28 de zile, dar la unele fete, intervalul de timp poate fi mai mic sau mai mare. Oricum intre 21 si 35 de zile este normal"

Nu cred ca e motiv de ingrijorare.