Hmm eu sunt 'raraita' si vorbesc si repede de fel. Uneori ma mai incurc sau nu pot sa rostesc corect unele cuvinte care contin litera "R". Cand ma incurc vorbesc mai rar si incerc sa vorbesc cat de clar pot! Prieteni mei s.au obisnuit cu mine si cei care nu ma cunosc sunt incantati de felul cum pronunt unele cuvinte! Nu are de ce sa-ti fie rusine! Gandeste-te ca esti doar diferita! Iar oameni diferiti sunt mai speciali:X! Incearca sa vorbesti clar si rar! Repeta cuvintele care nu le poti spune de cate ori e nevoie pana reusesti! Si cu timpul vei reusi sa pronunti mai bine:*! In orice caz succes :*! Pupici! fundita?
Cred ca ar trebui sa te adresezi unui logoped, acesta este singurul care te-ar putea ajuta, inclusiv cu exercitiile pe care ar trebui sa le faci pentru imbunatatirea vorbirii. Succes si numai bine!
Sincer mergi la un golopet sau fa exercitii de dictie si nu te grabi cind vorbesti. asa poate reusesti sa te faci inteleasa. calm si fii tu insuti. prietenii te vor intelege.
Mergi la logoped, cu siguranta te va ajuta. Eu eram usor raraita cand eram mica, m-a trimis invatatoarea la logopedul scolii si acum sunt rare persoanele care pronunta un RRRRR mai curat ca mine. (exagerez putin dar vreau sa te fac sa mergi si sa iti dai seama ca te poate ajuta).
Mergi la un logoped. Cu siguranta te va ajuta. Si fa exercitii de dictie. Cu siguranta vei putea sa rezolvi problema asta daca te straduiesti.