Este suficient să bem atîta apă cît să ne potolim setea. Consumul de mai multă apă nu este benefic pentru organism, conform unui studiu publicat în revista Journal of the American Society of Nephrology.
Se remarcă o absenţă generală de dovezi cu privire la avantajele pentru organism ale consumului de apă dincolo de cantitatea necesară pentru potolirea setei, susţin autorii acestui studiu. Nici un rezultat ştiinţific nu justifică recomandarea des auzită de a se consuma cel puţin 1, 5 litri de apă pe zi, susţin Dan Negoianu şi Stanley Goldfarb, de la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia.
Cei doi oameni de ştiinţă au analizat mai multe studii care ajungeau la concluzia că un consum ridicat de apă îmbunătăţeşte filtrarea toxinelor în organism prin rinichi. "Întrebarea care se pune este dacă un consum mai ridicat de apă ajută această funcţie a rinichilor, iar răspunsul este că nu! Mai mult decît atît, un consum ridicat de apă are efectul contrar celui scontat şi anume reduce capacitatea de filtrare a rinichilor", a precizat Stanley Goldfarb.
Consumul de apă mai este considerat drept un element de bază în unele diete împotriva îngrăşării. Dan Negoianu şi Stanley Goldfarb au recunoscut că un consum ridicat de apă micşorează pofta de mîncare, dar adăugă faptul că nici un studiu existent nu a putut demonstra că apa în sine poate ajuta la menţinerea siluetei.
De asemenea, cîteva pahare în plus de apă nu au nici un efect în întreţinerea tenului şi nici nu opresc migrenele, nici un studiu neputînd demonstra aceste ipoteze.
Un consum crescut de apă nu se justifică decît în cazul atleţilor sau al persoanelor aflate într‑o zonă cu un climat foarte cald, unde deshidratarea organismului este rapidă. "Pentru majoritatea oamenilor însă nu este nevoie să bea apă decît atunci cînd le este sete", a mai adăugat Stanley Goldfarb.
Cat timp rinichii functioneaza bine, n-ar trebui sa fie o problema. Totusi, nu face exces: maxim 4 litri pe zi cand nu transpiri intens si 5 litri cand nu transpiri intens.
Am gresit (multumesc Psiho!). Era asa: 4 litri cand nu transpiri si 5 cand transpiri.
Si ii raspund si lui Doiny: studiul pe care il citezi nu are relevanta pe loturi largi si nici nu are pretentia de a fi relevanta.
E bine sa iti asculti organismul!
E important sa stii sa iti asculti organismul!
Nu trebuie sa bei litrii intregi de apa, doar pentru ca asa se spune ca e bine..., pentru ca nu e universal valabil!
Daca ai un organism sanatos, corpul tau iti spune cand are nevoie de apa...si de cata apa!
Cand iti este sete, bei! Bei atata cat ai nevoie, cand ai nevoie!
Teoretic, ar trebui sa introducem in corp cantitatea de apa pierduta... prin urina, prin transpiratie... E cam greu de calculat exact..., dar corpul sanatos cere exact cand si cat are nevoie! Nu trebuie sa facem excese! Oricum, organismul extrage apa si din ceea ce mancam, nu doar din apa propriu-zisa pe care o bem...
Un medic mi-a spus odata, cand s-a nimerit sa vorbim chiar despre acest subiect, ca ideal ar fi sa bem apa si dupa fiecare urinare! Ai eliminat apa..., introduci la loc pentru rinichi... In rest, bei cand ti-e sete... Si important este sa nu mancam prea sarat, atunci simtim nevoia sa bem multa apa. dar sarea retine apa si nu e bine...
Da, intr-adevar interesant articol. Am si eu unu care ar contrazice intr-un fel spusele celor de la Journal of the American Society of Nephrology.
Setea înseamnă deshidratare!
Nu uitaţi că o alimentaţie echilibrată înseamnă un corp armonios şi o sănătate de fier. Dar tot la fel de important, susţine nutri- ţionistul Gabriel Andronache, este şi consumul de apă pentru că, nu-i aşa, suntem aproape 70% constituiţi din apă.
Apă plată, dar de calitate
Fiecare persoană în parte are nevoie de o anumită cantitate de apă, în funcţie de vârstă, sex şi activitatea zilnică. Apa trebuie consumată pe tot parcursul zilei, în perioada de activitate, câte o gură la fiecare 10 minute. Această hidratare temporizată joacă un rol foarte important în nutriţie, apa în sine reprezentând un aliment de foarte bună calitate. Nicio activitate (intelectuală sau fizică) nu trebuie să vă priveze de hidratarea organismului, altfel apare riscul instalării setei şi ingerarea unei cantităţi mari de apă. Această hidratare temporizată propusă de programul „Immunis ABO", al nutriţionistului Gabriel Andronache, se face doar cu apă plată, pentru că acest proces înseamnă calitate, respectiv utilizarea la maximum a apei consumate în cadrul organismului.
Elimină reziduurile!
Un alt beneficiu al hidratării temporizate a organismului este şi combaterea coprostazei. Constipaţ ia apare ca urmare a consumului de alimente neadecvate. Tranzitul digestiv rămâne astfel blocat cu alimente incompatibile şi se instalează o stare generală proastă pentru că tractul intestinal este plin cu reziduuri, care trebuie eliminate. Regula nr. 1 pentru eliminarea acestor reziduuri extrem de toxice organismului uman este eliberarea colonului seara şi dimineaţa.
Tot ce este in exces strica. Am vazut acum cateva luni un documentar despre o fata din SUA careia ii era sete continuu. Cauza era ca organismul ei nu secreta hormonul responsabil cu buna functionare a organismului dpdv al hidratarii. Acum i se injecta periodic hormonul respectiv si ducea o viata cat de cat normala. Inainte de a i se descoperi anomalia, consuma apa non stop.
Eu ti-am dat un exemplu extrem.
vezi si tu despre ce este vorba. Dar nici ff multa apa nu este bine sa consumi.
Poti sa bei oricat de multa apa vrei fara griji daca esti sanatos si este chiar recomandat in cazul in care practici un sport.
NU PENTRU CA NU AI CUM SA CONSUMI MAI MULTA APA DECAT POATE SUPORTA ORGANISMUL TAU PRIN URMARE NU TE POTI INTOXICA CU APA, SUNT ANUMITE EXCEPTII ANUMITE BOLI SAU DEREGLARI ALE GLANDELOR ENDOCRIME CARE POT CAUZA STOCAREA APEI IN ORGANISM SAU RETENTA DE APA, DA ACEST LUCRU FIIND UN CAZ PATOLOGIC, FIZIOLOGIC NU ESTE POSIBILA INTOXICAREA CU APA
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
IonBadita1 întreabă: