Există o operaţie prin care se fac implanturi de silicon în zona axială. Nu dăunează foarte mult organismului, şi nu ţin mai mult de 6 luni (parcă 6 luni era, nu mai ştiu exact).
Bicarbonatul de sodiu este foarte bun. Ajută la reglarea organismului şi opreşte transpiraţia excesivă. De asemenea, taie din mirosul urât şi curăţă pielea subraţului (dacă este pielea pătată). Îţi recomand să aplici bicarbonatul seara, sau înainte să pleci undeva. Îl laşi câteva minute, iar apoi te clăteşti. Acesta se amestecă cu apă până se face ca o pastă.
Sănătate!
1. Plante amare
Pentru reducerea transpiratiei generate de temperaturile ridicate, in fitoterapie sunt recomandate plantele cu gust amar (ghintura, pelin, musetel, salvie, coada-soricelului, echinacea, menta, patlagina, papadie). Aceste plante se folosesc sub forma de infuzie, atat intern, cat si extern.
2. Lamai, mandarine
Citricele au proprietati antiseptice care limiteaza dezvoltarea bacteriilor si deci aparitia mirosurilor. O jumatate de lamaie trecuta peste zona axilara, dar si un parfum dulce cu aroma de mandarine, permit neutralizarea mirosurilor de o maniera cat se poate de naturala. Aceasta metoda poate fi utilizata fara niciun risc si in cazul copiilor. Totusi, fiti atenti la zonele de piele vatamate sau proaspat epilate: actiunea antiseptica poate sa provoace aparitia senzatiei de usturime si sa favorizeze aparitia unor cosuri.
3.Cartof crud
Ştiai că un cartof poate absorbi mirosul urât de transpiraţie? Înainte de a pleca de acasă fă un duş.
După ce te-ai uscat, ţine preţ de câteva secunde o felie de cartof crud la subraţ. Lasă să se usuce şi aplică antiperspirantul sau deodorantul tău obişnuit.
Dacă te foloseşti de acest mic truc, chiar dacă vei transpira pe parcursul zilei, nu vei răspândi un miros neplăcut.
4. Pudră de talc
Pudra de talc nu este numai pentru bebeluşi. Ea este excelentă şi pentru tine, mai ales în momentele în care transpiri excesiv şi ai nevoie de ceva care să te scoată din situaţia jenantă. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică o cantitate mică de pudră de talc la subraţ, pentru a usca zona. Însă, ai grijă să nu foloseşti pudră de talc dacă porţi haine închise la culoare, rişti să laşi urme albe care nu vor arăta tocmai bine pe hainele tale.
5. Rozmarin
Este o planta aromata antibacteriana. Dizolva de la 8 pana la 10 picaturi de ulei esential de rozmarin in 30 ml de apa si apoi aplica solutia pe suprafata de piele supusa transpiratiei excesive.
Citeste si:
Mirosul urât de transpiraţie indică existenţa unor boli endocrine
Sudoarea patologică „ascunde" chisturi ovariene şi tumori
Nimic nu se întâmplă în organism care să nu fie controlat endocrine
6. Otet alb
O soluţie foarte simplă, eficientă şi ieftină este oţetul de mere, care are proprietăți astringente. Tot ce ai de făcut este să-l aplici pe axilă seara, cu puțin timp înainte de culcare. Însă, foarte important este să te asiguri că s-a uscat complet înainte să adormi. De dimineață, spală-te cu apă și cu săpun și vei observa apoi că acizii absorbiți de piele în timpul nopții te ajută să rămai cu axila uscată de-a lungul zilei. De asemenea, oţetul de mere neutralizează și mirosurile neplăcute.
Inmoaie un burete in otet alb si tamponeaza usor zona axilelor, in loc de antiperspirant. Mirosul de otet dispare in cateva minute, iar tu vei fi scutit de neplacutul miros de transpiratie intreaga zi.
Citeste si ce proprietati benefice are:
ο Untul de Shea
ο Ceaiul de menta
ο Ceaiul de Sunatoare
ο Ceaiul de Urzici
ο Ceaiul de Soc
ο Uleiul de Argan
ο Uleiul de Ricin
ο Scortisoara
ο Tinctura de marar
ο Ceaiul de Tei
ο Ceaiul de Coada Soricelului
ο Ceaiul de salvie
ο Ceiul de rozmarin
ο Ceaiul de paducel
ο Ceaiul de papadie
7. Extract de "Alunul Vrajitoarei"
Witch hazel ("Alunul Vrajitoarei") este un arbust cu frunze ovale, originar din America de Nord, in special din Virginia, de unde si denumirea sa stiintifica – Hamamelis Virginiana. Denumirea sa populara ar putea fi legata de faptul ca infloreste in mod nefiresc dupa ce ii cad frunzele (chiar si iarna, in zilele mai calduroase). Extractul are efect antiinflamator, astringent (poate ajuta la reducerea cantitatii de transpiratie) si calmeaza iritatiile.
8. Bicarbonatul de sodiu
Acesta, folosit in foarte multe situatii pentru curatare si dezodorizare, este eficient si in combaterea mirosului de transpiratie. Unele persoane il aplica direct cu degetele pe pielea usor umeda, in timp ce altele pun praful pe un colt de prosop curat, umezit, si apoi aplica la subrat. Îţi aminteşti de la şcoală de reacţia de neutralizare ce are loc între un acid şi o bază? Cam aşa stau lucrurile şi între transpiraţie şi bicarbonatul de sodiu. În timp ce transpirația este acidă, bicarbonatul de sodiu este o bază, iar reacția chimică dintre cele două duce la uscarea instantanee a transpirației. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când obții o pastă groasă, ce se întinde apoi pe axilă și se lasă să acționeze timp de 25 de minute. Repetă tratamentul câteva zile la rând și vei observa cu siguranță eficacitatea lui.
9. Ceai negru
Fierbe 3 plicuri de ceai negru la o ceasca de apa si inmoaie in ceai doua comprese de bumbac. Lasa-le sa se raceasca si aplica-le la subrat timp de 5 minute. Este un tratament pe care il poti urma timp de doua saptamani pentru a reduce abundenta transpiratiei.
10. Piatra de alaun
Ea regleaza secretiile si neutralizeaza mirosurile neplacute. Piatra de alaun este tolerata si de pilea sensibila, nu irita si, in plus, nu afecteaza hainele. Piatra de alaun poate fi naturala sau sintetica. Produs pe care scrie potassium alun sunt naturale, cele pe care scrie ammonium alun sunt sintetice.
Din cate am auzit eu PIATRA DE ALAUN ajuta la astfel de probleme, se gaseste in magazinele naturiste, pret 20-30 lei, se aplica dupa ce te speli sub brat pe pielea uda
sper ca ti-am fost de folos
hedol întreabă: