Avea Hitler boli psihice și se și droga cu cocaină zilnic. Anumite probleme medicale grave cred că ia declanșat bolile psihice dar cred că sa și născut bolnav, paranoic. Puțin e doar foarte rău, rău nu înseamnă să fi neapărat bolnav psihic deși e suspect de psihopatie că nu are compasiune deloc pentru ucrainieni.
De exemplu, teza conspirației iudeo-masonice este paranoia în formă pură.
„A fost vorba de dereglare psihică în cazul lui Nicolae Ceaușescu. Mulți întreabă dacă răposatul a fost paranoic și eu, de regulă, le răspund - și aceasta este opinia mea personală - că n-a fost paranoic, ci psihopat paranoic. Diferența este de grad, ambii au un sistem ideativ rigid, cred foarte tare că ceea ce este în capul lor este și adevărat, diferența între un paranoic și un psihopat paranoic este gradul de desprindere de realitate. De pildă, paranoicul o să îți spună că el comunică cu extratereștrii și că dușmanii pun otravă în lampa din plafon și îți dai seama repede că este prea de tot, în timp ce un psihopat paranoic te va convinge până la un anumit punct, pentru că el pare coerent. La o primă analiză, parcă nu este chiar nebun de tot. Paranoizii sunt printre noi și sunt în funcții foarte înalte, peste tot în lume. Paranoid au fost și Hitler, și Stalin", a fost descrierea făcută de psihologul Holdevici Irina fostului dictator la emisiunea „Profesioniștii" de pe TVR. Cristian Andrei. Holdevici: „Am fost un amărât de agent. N-am fost niciodată împotriva unui regim". Lista celor turnați: Ion Vulcănescu, Gregorian Bivolaru, Vladimir Gheorghiu, puterea.ro, 22 februarie 2011
aureliaghindoac întreabă: