Întrebare recomandată | irinuk28 a întrebat:

Hmm, nu știu cum să încep thinking...Păi, am observat că nu mai stau cu spatele foarte drept și asta din cauza faptului că nu stau nici în bancă la școală dreaptă și mai ales din cauza că petrec ceva timp și la laptop, dar în fine.Ideea este că, dacă o să încerc să merg de acum încolo cu spatele drept, atat în mers cat și șezut, sunt șanse să mi se îndrepte coloana, fără a fi nevoită să mă "forțez" să stau dreaptă? Totuși chiar dacă pare ciudat, nu sunt cocoșată oh go on.
Dau FUNDĂ!
Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| bmerry a răspuns:

Cred ca depinde de la caz la caz. Asta am observat si eu la mine acum ceva vreme, dupa care situatia s-a agravat, in sensul in care eu incercam sa ma controlez, dar pur si simplu nu mai puteam, uitam, faceam ce faceam si tot cu spatele intr-o pozitie nepotrivita ma trezeam. Am fost la doctor si mi-a recomandat gimnastica medicala, care m-a ajutat incredibil de mult. Nu prea m-am tinut eu de ea, insa chiar si cele 10 sedinte facute s-au vazut. Merita incercat. In caz contrar, eram nevoita sa aleg un corset special. Am evitat asta, pentru ca e destul de enervant sa port mereu un corset, mai ales ca nu mi-ar permite orice tinuta asta... Eu cred ca trebuiesc luate masuri acum, cat inca nu este grav, pentru ca odata ce ti se deformeaza coloana la mai multe grade (vorbesc de scolioza), se poate ajunge si la operatie.

31 răspunsuri:
| BereCalda a răspuns (pentru irinuk28):

Da,si ia-ti daca vrei niste gantere de vreo 2kg ca sa-ti formezi masa musculara (asta in cazu daca vrei sa fii mai, adica sa nu fii slaba si oasele de 4cm pe tine big grin)
Uite-te pe internet si daca gasesti ceva tipuri de ex., sau ia-ti un corset pentru scaun de la ceva magazin de asta.