Buna! eu sunt vegan de aprox 2 luni(in trecut de 2luni vegetariana) si ma simt mult mai bine. am slabit. tu o sa slabesti (sau tonifiezi daca esti deja slaba)
freelee este cea mai tare. daca vrei sa treci pe acest stil de viata documenteaza-te. iti recomand discursul lui gary yourofsky si forks over knives. te vor convinge.
poate unchiul tau a fost incercat de Dumnezeu. sper ca este bine.
nu mori fara proteine ANIMALE. crede-ma. si exista si proteine din plante. eu mi-am facut analize si le am 116, iar maximul este 140-150(nu mai stiu)
P.S. scuze de intarziere
Pentru musculatură ai nevoie de proteine. De multe proteine. Dacă ești dispusă să compensezi cantitate de proteine din carne cu o baniță de fasole (soia sau alte din neamul lor) poți să încerci, dar țin să-ți amintesc că omul este o ființă omnivoră (să nu te gândești că mănâncă oameni))) și are nevoie atât de produse vegetale cât și de carne. Veganizmul nu e o soluție. Dacă vrei să te simți bine, fă un regim alimentar echilibrat și alternează-l cu exerciții (sport). Iar ce vrei să faci tu te va scăpa de niște kilograme, ca mai apoi să le pui la loc. Și nu uita - orice exagerare e rea - http://www.i-medic.ro/stiri/regimul-vegetarian-ar-putea-fi-rau-pentru-inima
De ce vrei să fii vegetariană/vegană? Nu am nici-o problemă cu cei care aleg stilul ăsta de viață, să nu se înțeleagă greșit, dar sunt curioasă care e motivul tău.
Dacă răspunsul tău e pentru că vrei să-ți dezvolți masa musculară și să-ți modelezi corpul, află că deși posibil e MULT mai complicat într-o dietă vegetariană. Ai nevoie de o dietă bogată în proteine pentru așa ceva, iar cele mai bune surse de proteine rămân carnea de pasăre, peștele și lactale în opinia mea(DAR sunt și multe surse foarte bune vegetariene).
Dacă vrei un corp fain ai nevoie de o alimentație corectă și asta se poate obține atât printr-o dietă vegană cât și una normală, nu e nevoie să renunți la carne.
Oricum, ca să-ți răspund la toată întrebare, o dietă vegetariană nu-ți afectează sănătatea deci n-ai de ce să-ți faci griji(cu condiția să mânânci sănătos și să faci rost de toți nutrienții de care ai nevoie).
Cât despre slăbit, contează câte calorii mânânci nu CE mânânci. Ba din contra, mulți nutriționiști recomandă consumul multor proteine atunci când se încearcă să slăbească.
Dulciurile sunt doar o chestie de disciplină. Dacă vrei un corp fain te abții de la prăjituri zilnic.