anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hristos a Inviat!
Salutare TPU.
Va rog din suflet sa ma ajutati.
Am mers azi pana la magazin si nici nu am putut si mi-a ajuns...cred ca am anemie, pentru ca dintr-un anumit timp mie ameteala, nu prea mai am un contact clar cu realitatea, sunt obosit, lipsa de energie si cand ma scol rapid din pat vad niste purici in fata, am anemie ce sa mai, simptomele sunt clare.
Eu am anemia asta doar primavara- vara, nu stiu de ce, dar doar anotimpurile astea am, poate o fi din cauza climei.
Eu de 2 saptamani am cam lasat-o cu alimentatia, pur si simplu m-am precupat de altceva si am stat nemancat, nu tu apa multa, nu mancaruri bogate in proteine, calciu, fier, nimci...Ma saturam doar din dulciuri si suc si stiu sunt un ratat! Si mai stau toata ziua in casa la pc, sau invat pentru E.N
Asa fac de fiecare data, las alimentatia, vitaminele, de-o parte o perioada de timp, stau in casa la pc si ma joc cat e ziua de lunga, iar dupa asta am simptomele de mai sus.
Acum am realizat si eu cat de importante sunt!
Si acum saptamna asta, cat tot este vacanta. Ce imi propuneti sa-mi cumpar ca sa ma alimentez? Ca sa dispara anemia asta si ce exercitii fizice sa mai fac ca sa mai ies si eu din casa, sa-mi mai oxigenez creierul pentru ca nu va exagerez cred ca am 0 calciu si 0 fier in organism si nici 100m nu pot merge ca incep sa o iau intr-o parte(zici ca-s beat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

E posibil să ai o formă ușoară. Consumă multe proteine, alimente care conțin fier etc. Eu am avut in familie un caz de anemie severă, știu ce inseamnă. :)
Alimente indicate ar fi: sfecla roșie, carnea roșie (ficăţeii de pui şi vită, carnea de vită), fructe, ouă, pește, citrice, brocolli etc

Vezi si cele din listă:
http://i.postimg.cc/sgVbzBqf/alimente.jpg

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Vezi și tu cum stai cu hipoglicemia (nivelul scazut al zahărului în sânge), cu hemoglobina. Ar putea fi si din cauze oftalmologice, s-ar putea să ai nevoie de ochelari, dacă spui că ești toată ziua cu ochii in PC. Și ar putea să apară și pentru că nu te odihnești suficient.
Hrănește-te corespunzător (dar nu cu chipsuri și alte cronțănele) și consumă lichide suficiente (sucuri naturale, dar nu Coca Cola sau sucuri acidulate), iar dacă amețelile continuă, du-te cu părinții și cere să ți se facă un set de analize medicale.

| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

Sunt sigur ca de asta am simptomele astea, pana la urma este corpul meu, eu stiu ce si cum despre el...
Mi.am luat acum 3 zile un supradyn, cu totate vitaminele, etc si fata de cum eram acum 3 zile ca nu puteam sa ies afara sa stau 5 minute ca cadeam jos din picioare, acum e mult mai bine isi face efectul, dar nu este de ajuns trebuie sa si mananc sanatos.
Dar ce?

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

E posibil să ai o formă ușoară. Consumă multe proteine, alimente care conțin fier etc. Eu am avut in familie un caz de anemie severă, știu ce inseamnă. :)
Alimente indicate ar fi: sfecla roșie, carnea roșie (ficăţeii de pui şi vită, carnea de vită), fructe, ouă, pește, citrice, brocolli etc

Vezi si cele din listă:
http://i.postimg.cc/sgVbzBqf/alimente.jpg

| Goete a răspuns:

Stai la pc si lasa toate celelalte, ce daca nu poti merge? Pc-ul e langa tine, nu?
Eu cred ca problema asta ar trebui sa o rezolvi la medic, pentru ca, daca nu ai 90 de ani e super grav sa nu poti merge pana la magazin. Sau comanda onlinewinking
Sanatate!

| Dandinelle a răspuns:

Pai cam asta e, iesi din casa mai des, bea mai multa apa si chiar daca nu vrei sa faci exercitii fizice, fa macar plimbari lungi. Daca nu mananci, nu primesti prea multa energie + ajungi sa ai probleme cu stomacul, dureri de cap, oboseala etc.
Daca nu iesi din casa, daca nu vezi soarele sa-ti dea niste vitamine, daca nu mananci... la ce te astepti? Nu poti functiona 100% asa.
Vorbeste cu medicul tau de familie sa faci o serie de analize ale sangelui sa vada nivelurile de vitamine si altele in organism ca sa nu dai cu presupusul la anemie.