| Bubuletuu a întrebat:

Hristos a inviat! Vreau sa va intreb ceva, de fapt sa va cer un sfat.
Am 11 ani.Sunt fata.Mama mea e asistent medical.
Eu nu mi-am facut niciodata vreo analiza, fie ea cat de..neimportanta.Nici macar una.
Si,acum cateva zile am vazut un filmulet pe Youtube,cu asta. Logic,am vazut pe urma mai multe.
Si,acum,chiar as vrea sa incerc si eu/Na`,stiu ca nu multi sunt acei care vor asta,da` oi fi eu vreun specimen.
Acum,intrebare:
Cum sa ii zic mamei sa merg?[sunt cam rusinoasa, chiar si cu ea]
Credeti ca ar fi mai bine sa mi le faca mama sau altcineva?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Vorbește deschis cu mama ta, este de datoria ei să te ducă la analize.
Este recomandat ca cel puțin o dată pe an să faci analize de sânge (cele uzuale, cel puțin).
Pa, pa.

| pietrean a răspuns:

"Sa incerci" sa-ti faci analize? Nu am inteles eu bine,ce trebuie" sa incerci"? Daca este vorba de analize la urina,sange sunt bine venite, ca sa stii si tu daca ai vreun microb, daca ai lipsa de vreo vitamina sau minerale, daca esti anemica, daca ai sau nu colesterol......La varsta ta este bine sa-ti faci analize la 2-3 ani.De ce nu vorbesti cu mama, mai ales ca este cadru medical si poti sa ti le faci si gratuit? Nu ai de ce sa-ti fie rusine, pentru ca este ceva normal si nu cred ca mamate-ar refuza! Stiu ce spun, am 60 ani, sunt mamasi bunica.

| pietrean a răspuns:

Din politete ar trebui sa dai funda raspunsului care ti-a palcut mai mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Adevarat a inviat!
Daca mama ta tot lucreaza in domeniu, eu spun sa-i zici ei sa ti le faca.
Te pup!

| Aurashyk a răspuns:

Adevarat a inviat! Trebuie sa spui maai tale sa ti le faca ea va sti ce e de facut, daca lucreaza in acest domeniu, ca oricum odata la 3 luni trebuie sa ti le faci dar daca nu le-ai facut si esti bine...asta inseamna ca mama ta ere grija ce faci ca sa fii sanatoasa!

| Stanga_Madalina_1995 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa ii spui mamei tale...ea va stii ce este mai bine pentru tine mai ales ca lucreaza in domeniu