| Almássy a întrebat:

Hy,nu stiu daca este o problema medicala sau nu insa am nevoie de ajutor urgent, in jona gatului aproape de fata simt un fel de biluta pe care o pot prinde cu mana, nu e mare dar mi se tot plimba intr-o parte si in alta, o am cred ca de 1 an /poate mai mult, insa nu m-a deranjat, nu o simteam dar cateodata o simteam mai tare si cand se intampla asta incepeam sa racesc, sa ma doara capul etc. nah n-am mai stiut de ea de cateva luni insa azi nu stiu ce faceam ca i-ar am simtit-o cu mana, insa parca era mult mai mare sad oare ce ar putea fi? va rog sa ma ajutati

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| xAndreEEa a răspuns:

E un ganglion dar daca se misca si e mare iti recomand sa faci analize sa nu ai cumva o infectie caci ganglionii se maresc cand ai o infectie in corp

2 răspunsuri:
| BlueByte a răspuns:

Se numesc ganglioni, cu totii ii avem.Stai linistita ca nu este nimic grav.Acestia se maresc atunci cand sistemul imunitar este scazut.Sunt un fel de protectori ai sanatatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ganglionul este un organ mic ce apartine sistemului limfatic, care joaca un rol fundamental in functia imunitara. ganglionii limfatici sunt mici organe sferoide situate pe traiectul vaselor limfatice, formate dintr-o aglomerare de celule limfoide. ganglionii limfatici sunt organe limfopoietice (produc limfocite) si centri de fagocitoza.

Structura - ganglionii limfatici sunt plasati pe traiectul limfei care circula din tesuturi spre sange: regiunea inghinala, regiunea axilara, gat etc. Unii ganglioni sunt superficiali si palpabili la subiectii firavi, altii sunt profunzi si vizibili la examenul radiologic (scaner, imagerie prin rezonanta magnetica). Un ganglion este constituit din tesut limfoid, tesut in care stau si se multiplica globulele albe de tip limfocite.

Patologie - activarea si multiplicarea limfocitelor se traduce printr-o crestere a marimii ganglionului de la cativa milimetri la cativa centimetri.

http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/ganglion-limfatic_995