| ale_9220 a întrebat:

I-au anticonceptionale Karissa iar de 7 zile sunt bolnava am pleumonie si iau antibiotic Fromilid de 500 mg, as putea sa raman insarcinata din cauza ca iau anticonceptionale si antibiotic in acelasi timp daca am facut dragoste? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate, asa este. Va trebui sa folosesti alte metode de protectie, cel mai eficient fiind tot clasicul prezervativ. Atunci cand iei antibiotice trebuie sa opresti administrarea de anticonceptionale, deoarece efectul acestora scade considerabil si riscul de a ramane insarcinata este foarte ridicat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Dar cel mai recomandat ar fi ca pe perioada in care faci tratament sa nu mai iei anticonceptionale.Deci NU. Dar combinatia de orice alta pastila sau tratament Fromilid(mai ale de 500) poata sa iti agraveze stomacul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate, da. Va trebui sa folosesti alte metode de protectie, cel mai sigur fiind tot clasicul prezervativ.Atunci cand iei antibiotice trebuie sa intrerupi administrarea de anticonceptionale, fiindca efectul lor scade semnificativ si riscul de a ramane insarcinata este mare. Mie asa mi-a spus medicul si asa am auzit din mai multe surse.

| IloveCats a răspuns:

Da, deoarece antibioticele scad efectul anticonceptionalelor. Dupa ce ai terminat antibioticele trebuie protectie suplimentara pana inghiti 7 pastilute.