Cel mai probabil vei reusi sa iti produci o iritatie la nivelul tenului daca vei folosi usturoi sau lamaie. Mai bine consulta un medic dermatolog.
http://www.i-medic.ro/articole/cum-tratam-acneea-mod-responsabil
Am tenul ' gras ', si dc sa imi produca o iritatie?, daca as folosii ' usturoiul ', eu vad ca pe net zice atatea lucruri bune despre ' usturoi ' si mai ales pentru acnee.
BunaEu am incercat acest tratament care a avut efect, sunt multumita de efectul lor.Eu le-am incercat pe ambele ca sa vad care are efect mai bun, si de ambele am fost multumita.
Cu lamaie-zilnic ma dadeam pe fata cu suc de lamaie, lasam sa actioneze cam o ora, si apoi clateam cu apa calduta.
Cu usturoi- frecam cu usturoi crud pe zonele cu cosuri, el ajuta si la petele de pe fata.Bafta!
HEi te rog eu da-mi add la id-ul ponchito_bonnito, sa iti cer mai multe detalii despre una dintre tratamente, te rog :*
Tratamente naturiste pentru acnee
1 Vitamine si minerale
Anumite vitamine sunt deosebit de importante pentru o piele sanatoasa. Aceste vitamine pot fi administrate sub forma de suplimente sau pot fi preluate din alimentatie.
Vitamina A: este foarte importanta pentru vedere si sanatatea pielii. Vitamina A se gaseste in urmatoarele produse de origine animala: peste gras precum hering si macrou, uleiul de ficat de cod, ficat, galbenus de ou, lapte integral, unt.
Vitamina A se gaseste in vegetale sub forma de beta-caroten, un precursor de vitamina A, care este convertit in organism la vitamina A.
Morcovii, salata verde, spanacul, ardeiul gras, mazare, rosii, cartofi dulci, dovleac, frunze de papadie, sfecla rosie, portocale, grepfruit, caise, pepene galben, mango, ananas, catina sunt surse importante de vitamina A care trebuie incluse in dieta.
Dintre minerale, o eficacitate dovedita in tratarea acneei o are administrarea de zinc sub forma de suplimente.
Vitamina B3 sau PP se gaseste in : cereale integrale (paine integrala), nuci, ficat, ton, somon, piept de pui sau de curcan, ciuperci, mazare.
Galbenusul contine triptofan, un precursor al vitaminei B3.
Vitamina E: este un antioxidant foarte puternic, care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii, protejand pielea de efectele nocive ale factorilor de mediu.
Vitamina E se regaseste in: uleiul de masline, nuci, migdale, seminte, germeni de grau, cereale integrale, peste.
2. Regim alimentar
De importanta deosebita este regimul igieno-dietetic. Se recomanda evitarea grasimilor animale, a margarinei (produse de patiserie, prajituri), a inghetatei, a bauturilor carbogazoase, cafelei, condimentelor si sarii.
Sunt indicate cure de fructe si legume care au antioxidanti si vitamine esentiale care ajuta la combaterea radicalilorr liberi, a inflamatiei si infectiei implicate in producerea acneei
Se pot tine cure de o zi sau o saptamana cu fructe si legume, fara niciun produs de origine animala, pentru detoxifiere. Cerealele integrale si nucile contin tot complexul de vitamine B care ajuta la refacerea epidermei.
Nu in ultimul rand, hidratarea corespunzatoare este absolut necesara pentru a avea un ten curat.
3. Galbenele
Galbenelele au proprietati antiinflamatorii, dezinfectante si cicatrizante si sunt recomandate in tratamentul acneei sub forma de cataplasme sau spalaturi cu infuzie concentrate.
Deasemenea se pot aplica si comprese cu 10 ml tincture de galbenele la 100 ml apa fiarta si racita.
4 Castravete
Mastile cu castravete ras sunt tonice, hidratante, combat hipersecretia seboreica si se utilizeaza in tratamentul acneei, prevenind aparitia cosurilor.
5 Usturoi
Usturoiul este un antibiotic natural, deosebit de eficient in tratarea acneei.
Se recomanda aplicarea de usturoi crud sau frecarea zonelor cu probleme cu usturoi crud care lupta impotriva suprainfectiei microbiene intalnita in acnee.
Se lasa 15-20 minute si se clateste cu apa calduta. Efectul poate fi crescut prin administrarea de usturoi, intern, 3- 4catei pe zi.
6 Lamaia
Lamaia este un foarte bun remediu impotriva punctelor negre si a cosurilor. Pe zonele acneice se aplica suc de lamiae si se lasa sa actioneze minim 30 minute.
7 Aloe vera
Aloe vera are actiune cicatrizanta si antiinflamatorie si se poate aplica pe zonele cu probleme, direct sucul obtinut prin ruperea frunzelor proaspete, sau geluri pe baza de aloe vera din magazinele naturiste.
8 Albus de ou
Albusul de ou folosit in masti cosmetice in care se adauga: miere, ulei de migdale si faina de ovaz, se recomanda pentru tenurile acneice, deoarece curata, hidrateaza si hraneste pielea fara sa o usuce.
9 Ulei de masline
Un tratament deosebit de benefic impotriva acneei este frictionarea cu un amestec din ulei de masline si ulei de lavanda a zonelor cu probleme.
Sincer,am incercat cu din astea, naturiste si nu merge.Du-te la un doctor dermatolog.Mie mi-a dat niste creme si in 2 luni nu mai aveam nimic pe fata....si nici nu mi-a mai aparut. sfatul meu...
Áññч întreabă:
Mindfulness întreabă:
Anonim2113 întreabă: