Bună!
N-am priceput cum poţi să "pierzi" 4 pastile ( nu una, ci 4 )! :-?
Oricum, de aceea TREBUIE să ai ( întotdeauna ) o cutie de REZERVĂ!
Dacă citeai ATENTĂ Prospectul, ai fi observat următoarele :
"Dacă aveţi o întârziere de mai puţin de 12 ore :
Protecţia contraceptivă nu este redusă dacă luaţi drajeul uitat imediat ce vă amitiţi şi apoi continuaţi să luaţi următoarele drajeuri la ora obişnuită. Aceasta poate însemna să luaţi două drajeuri în aceeaşi zi.
Dacă aţi întârziat administrarea unui drajeu cu mai mult de 12 ore, sau dacă aţi omis mai mult de un drajeu :
Dacă aţi întârziat administrarea unui drajeu cu mai mult de 12 ore, sau dacă aţi omis mai mult de un drajeu, protecţia contraceptivă poate fi redusă, deci trebuie să folosiţi o metodă suplimentară de protecţie. Cu cât este mai mare numărul de drajeuri pe care le-aţi uitat, cu atât este mai mare riscul ca protecţia împotriva sarcinii să fie redusă.
...
Ce trebuie făcut dacă aţi omis luarea unui drajeu în a treia săptămână :
Riscul eşecului contraceptiv este iminent... " - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/.......12.04.pdf
Deci, trebuie să iei TOATE cele 21 de tablete ( din această cutie ), apoi începi ( fără pauză ) o altă cutie!
Prin urmare, îţi cumperi 2 cutii : din una completezi cu cele 4 tablete lipsă ( apoi o păstrezi de rezervă ), iar pe a 2-a o începi la terminarea celor 21 de tablete din cutia curentă!
Toate cele bune!
Nu le-am "pierdut" in sensul ca nu le-am luat, dar de exemplu o data mi s-a intamplat sa pierd o pastila prin geanta si am luat alta din cutie, alte dati mi s-a facut rau si am varsat (deci a trebuit sa iau alta) si asa am ajuns sa fiu "in urma". Deci practic trebuie ca la sfarsit sa am 42 de pastile luate si abia apoi sa iau pauza. Ma gandeam ca eram protejata si daca luam 38 (adica sa nu mai cumpar o cutie pentru cele 4). Multumesc!
Cu plăcere
Am înţeles; totuşi, TREBUIE să cumperi o cutie suplimentară din care vei folosi/completa cele 4 tablete lipsă ( apoi o păstrezi "de REZERVĂ", în cazul în care mai pierzi vreo tabletă ).
În acest mod vei termina COMPLET această cutie ( din luna în curs ), după care începi ( fără pauză ) o NOUĂ cutie ( 21 de tablete ).
Abia la terminarea acelei cutii vei face pauza de 7 zile.
O zi frumoasă!