| ramonac a întrebat:

Iau diane 35 de 3 luni( asta fiind a 3-a luna) pentru ca mi le-a prescris medicul ginecolog pentru tratarea unu chist ovarian. weekendul asta am fost plecata si am uitat sa le iau cu mine. deci vineri si sambata nu am luat pilulele. in schimb am luat duminica pe toate 3( vineri+samb+dum). astazi ma simt foarte rau. e posibil sa fie de la ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| elyssa20 a răspuns:

Atunci cand uiti sa iei o pilula, poti sa o iei ulterior daca nu au trecut mai mult de 12 ore. daca ai depasit aceasta perioada nu mai are rost sa iei 3 pastile odata, ci urmatoarea o iei normal a doua zi si bineintelesai nevoie de protectie suplimentara. data viitoare cand mai uiti mai verifica si prospectul ca de aceea e pus in cutie. s-ar putea sa te simti rau si de la ele si s-ar putea sa nu.consulta medicul si vezi.bafta multa si pupici.

3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu este permis cand faci tratament cu anticonceptionale sa uiti tableta nici macar o zi, daramite 2-3.Asta a fost prima greseala, a doua a fost cand ai luat 3 deodata! Nu e voie sa faci asa ceva, tratamentele hormonale nu se fac dupa ureche. Eu te sfatuiesc sa mergi la ginecolog si sa ii spui care e situatia, poate te va putea ajuta.

| elvisedy a răspuns:

Mai sunt si alte tratamente la necazul tau care au dar rezultate sigure. Daca esti interesata ma poti contacta. elvisedy

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Normal, nu se iau niciodata asa. Ai luat o doza de hormoni buna pentru un cal. Scrie clar pe prospect ca daca ai uitat una sa o sari pur si simplu si in nici un caz sa nu iei doua sau mai multe pastile o data. Iti sugerez sa te duci la serviciul de urgenta al spitalului cel imi apropiat. Probabil n-o sa-ti faca nimic, dar macar sa te consulte. Efectele sunt deja instalate si se vor vedea multi multi ani de acum inainte. Este vorba de risc crescut de sterilitate, tumori de endometru si ovar. Practic ti-ai biciuit toate organele cu o doza foarte foarte mare de estrogeni. Cel mai probabil acum ti-e rau de la ficat care sufera de la hormonii in exces. E posibil chiar sa faci o hepatita post-medicamentoasa, desi cred ca riscul nu e foarte mare. Oricum esti intr-o situatie foarte serioasa si care isi va lasa amprente pe mare parte din viata ta viitoare.