| Elelena65 a întrebat:

Iau tratament cu antibiotic și a început să mă doară foarte tare stomacul. Ar trebui să întrerup tratamentul cu antibiotic? Îl iau pentru o infecție la deget,panarițiu, mi l-a recomandat medicul dermatolog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Când iei antibiotic ar trebui sa iei probiotice să-ți protejezi toate intestinele. Nu îl întrerupe, doar du-te la farmacie și cere probiotic(întreabă cât și cum trebuie luate)

"In timpul unui tratament cu antibiotice, probioticele sustin echilibrul florei intestinale si contribuie la prevenirea unor afectiuni cauzate de disparitia bacteriilor prietenoase. Exista sute de probiotice pe piata."

| Flavius_Andrei_1996 a răspuns:

Salut. Cand cumparat antibiotic de la farmacie, mereu imi recomanda sa iau linex ca sa nu afecteze stomacul.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......oz-p302622

| Elelena65 explică (pentru Flavius_Andrei_1996):

Da,tocmai astăzi am fost și am cumpărat de la farmacie. Trebuia să îl fi luat de când am început antibioticul dar nu m-am gândit că o să mă afecteze așa rău

| Elelena65 explică (pentru annonimaaaa555):

Am cumpărat Linex, trebuie să iau și ceva pentru stomac sau Linex este suficient?

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Elelena65):

Ar trebui sa fie de ajuns dar dacă nu îți trece trebuie sa iei altceva

| GabiDumitrescu a răspuns:

De mincat maninci? Incearca sa iei o masa cum trebuie alaturi de fiecare doza de antibiotic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce antibiotic, mai exact? Daca e cumva Klacid... mai bine te duci si zici sa ti-l schimbe.

| doctorandus a răspuns:

Degetul trebuie operat. Fara operatie nu trece.

| Elelena65 explică (pentru GabiDumitrescu):

Iau Clindamycin

| Elelena65 explică (pentru GabiDumitrescu):

Sincer mănânc dar puțin, nu prea am pofta de mâncare de când iau antibioticul

| mariaA45887888888 a răspuns:

Ți s-a oferit și pansament (pastile)pentru stomac?

| Cipi1212 a răspuns:

Poți intrerupe tratamentul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Elelena65):

Te cred. Impune-ti sa maninci. Asta cu pofta e mai mult de educatia noastra imbecila. Cum e si cu aia cu "maninc x cand imi cere organismul" care e o prostie si mai mare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Elelena65):

Aha, pai uite din prospect - Folosirea Clindamycin-MIP cu alimente si bauturi

Daca suferiti de sensibilitate a stomacului, luati Clindamycin-MIP dupa sau in timpul meselor. Luati Clindamycin-MIP cu mult lichid.

| Violleta2022 a răspuns:

Antibioticul se ia numai dupa ce ai mancat, ca atare nu te va mai durea stoamcul daca intai mananci ceva si apoi iei tratamentul pe care nu este recomandat sa-l opresti, ca infectia aia poate duce la cangrena si chiar la taierea degetului.
Mai poti lua si probiotice cu acel antibiotic, cumparate din farmacie sub forma de tablete / capsule sau bea CHEFIR, care-i un probiotic natural, organic si extre de complex.