| vlodomir a întrebat:

Ieri am cautat in sertarul bunicului meu si am gasit niste ace pentru injectarea insulinei, deoarece el era diabetic, avea hepatita C si multe alte boli.Cand am deschis capacul si protectia acului, ca sa-l "analizez", l-am atins.Mentionez ca aveam niste mici rani la degete, deoarece am viciul de a-mi "roade" degetele.Nu m-am intepat, doar am atins acul. Exista vreun risc de a ma fi infectat cu vreo boala pe care o avea bunicul meu?(acele alea au stat acolo neatinse de 3 ani)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, acele folosite trebuiesc aruncate imediat, in nici un caz pastrate!
Pune-le intr-o cutie sau in ceva in care nu se poate intepa nimeni si direct in cosul de gunoi.
Sincera sa fiu, nu pot intelege cum puteti sa pastrati ceva ata de periculos in casa, cand va puteti infecta si imbolnavii.
Daca nu te-ai intepat, nu exista risc de contaminare!

| MihaiNicu23 a răspuns:

Nu cred ca acele ace erau folosite si pastrate acolo, cum sa le pastrezi folosite? In orice caz nu ai cum sa iei vreo boala.

| Laura927 a răspuns:

Nu nu stai super linistit nu ai nimiic!

| zăGhost a răspuns:

Din cate stiu, inclusiv virusul hepatitei moare in 8 ore, cu atat mai mult in 3 ani...