| nikolettta a întrebat:

Ieri am cerut o pastila de la o colega si i-am multumit pentru ea si ea a zis ca nu trebuia sa-i multumesc ca poate nu-si mai face efectul si cica la pastile nu se zice nimic si cel care iti da zice doar "sa-ti treaca".
Care imi zice si mie ce-i cu superstitia asta dar va rog nu chestii gen:"prostii" sau "nu-i adevarat". Va rog daca stiti de asa o superstitie sa-mi ziceti si mie.
FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| filipm2001 a răspuns:

Nu este o prostie. Este o superstitie. Ca si mersul sub o scara, sau intalnitul unei pisici negre in cale, stersul firmiturilor de pe masa cu mana, aruncatul gunoiului seara, etc.
Ideea este daca tu crezi in superstitii sau nu. Eu le-am ignorat mereu si nu mi s-a intamplat niciodata nimic rau, sa pot lega intamplarea de o superstitie. Am auzit si eu ca nu se multumeste pentru medicamente. Daca schimbi putin contextul, poti sa te gandesti ca nu i-ai multumit pentru pastila in sine, ci pentru faptul ca te-a ajutat cu o problema, si atunci ai scapat de aria superstitieiwinking

6 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Eu cred ca are o legatura cu credinta. Ca adica vindecarea vine de la Dumnezeu si nu de la oameni, asa ca cel care iti ofera ceva ce ajuta la vindecare nu are merit pentru asta, de aceea nu cere multumiri.

| Maariiaa a răspuns:

Bună.

Nu înțeleg ce legătură are întrebarea cu categoria de sănătate,dar în fine.
Da,chiar nu este adevărul,ester o superstiție fără pic de logică. Colega ta doar ți-a spus așa, nu este o superstiție sau ceva, e ilogic și nu există.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Bună @nikoletta! Superstiția este o prejudecată care decurge din credinţa în spirite bune şi rele, în farmece şi vrăji, în semne prevestitoare, în numere fatidice sau în alte rămăşiţe ale animismului şi ale magiei.
Pe vremuri nu existau pastile, deci conluzia e simplă. Tu ai fost politicoasă.
Erau descântecele după care nu spuneai mulțumesc, pentru că nu-ți făceau efectul, dar să generalizezi până la pastile...
Să ai o zi cu zâmbet și... fără pastile!

| ema69 a răspuns:

Pai raspunsul il gasesti chiar in intrebarea ta:nu e decat o superstitie, fara o baza logica.Stai linistita, ca daca iei o pastila, efectul ei nu depinde de ce zici tu sau nu zici celui care ti-o da...Eu de exemplu,cand iau medicamente de la farmacie, multumesc intotdeauna, dar asta nu are nimic a face cu efectul ce il au pastilele.Nu te lua dupa superstitiosi...

| costin1306 a răspuns:

Sa spui mersi (multumesc) e o dovada de educatie si bun simt, deci categoric nu i ia din efect pastilei. Astea sunt zicale asa mai,, din popor,, nu trebuiesc luate in seama. Se mai spune ca vine zana maseluta si ti aduce dintii sau ceva de genul, ai reusit sa o vezi vreodata?laughing

| SmileFreedom a răspuns:

Dar eu am zis multumesc si colega mersi si si-a facut efectul. Oricum nu am auzit de superstitia asta, exceptand faptul ca eu nu prea cred in astea.Dar stai linistita, daca nu te mai doare si-a facut efectul!
Multa Sanatate!