| marius_6457 a întrebat:

Ieri am fost la strand am venit acasa am facut un dus si am iesit, pe seara m-am dus la fotbal cobor din masina si dintr-o data ma ia o durere in partea dreapa spate, acasa si zic lasa ca imi trece, noaptea la urgente ...doctorul zice nevralgie intercostala, m-a lasat cu gura cascata, am dureri foarte mari, ma ridic foarte greu din pat, corpul nu este drepta, parca imi ies coastele prin piele... a patit cineva asa ceva? si ce medicamente a luat? astept raspunsuri cat m-ai urgent, va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nevralgiile sunt atacuri severe, dureroase, localizate de-a lungul unuia dintre nervi. Ele pot fi cauzate de traumatismul sau iritaţia nervului însă, de cele mai multe ori, cauza rămâne necunoscută. Anumite nevralgii pot apărea ca rezultat al virusului herpetic zosterian.
Acesta produce nevralgia postherpetică sau infecţia cu herpes simplex. Nevralgia postherpetică poate determina afectarea funcţională. Ea prezintă, în mod tipic, o durere arzătoare constantă care este mai puternică decât scurta componentă ascuţită, sfredelitoare. Atingerea sau mişcarea- chiar un strănut- poate provoca un nou atac dureros. Durerea nervoasă poate dura săptămâni, luni şi uneori ani după ce toate celelalte semne de infecţie herpetică au dispărut.

| Minks a răspuns:

Pai te-ai dus de expozitie la urgente? Era clar ca ai o nevralgie...nu trebuia sa te trateze?