| nikolettta a întrebat:

Ieri am inceput sa fac sport si cred ca am cam exgerat pentru prima zi de ex fizice dupa multa vreme asa ca acum ma dor f tare picioarele si mai ales pulpele.
1)Ce pot face sa nu mai simt aceasta durere? Va rog ceva rapid.
2)Este recomandat sa mai fac si azi acele ex fizice? Eu una as vrea dar ma dor picioarele f tare si nu stiu daca este bine sa fortez
funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdDa1502 a răspuns:

Chiar daca suna nebunesc si o spun din toata inima tata este profesor de sport,,,.am patit asa si eu.si trebuie sa faci genoflexiuni multe ...primele 10 te vor durea teribil de tare dar apoi iti va trece...incearca si vei vedea in 2 zile iti va trece.si nu uita fa 20-25 genoflexiuni pe ziwinking

10 răspunsuri:
| GabytZzZ a răspuns:

1)Acea este febra musculara.Nimic grav, va trece in 1-2 zile.
2)Da sportul este recomandat fiecarei persoane cel putin 30 min in fiecare zi.Iti recomand sa astepti 1 zi dupa care sa reincepi sportul si iti mai recomand sa alergi in fiecare zi pentru ca este sanatos pentru organismhappy

| Andreiuts_1168 a răspuns:

Pai tu cand ai terminat de facut sport trebuia sa iei o lingurita de zahar... Eu iti recomand sa nu faci astazi...Azi doar sa iei o lingurita de zahar si sa te odihnesti.Maine incepi sa faci sport dar dupa ce ai gatat sa iei o linguritza de zahar sa nu te doara din nou picioarele!

| RS4 a răspuns:

E o simpla febra musculara! va trece in 2-3 zile! nu mai face asa mult, din primele zile! ia-o mai treptat! bafta!

| byanka_6880 a răspuns:

Incearca sa faci exercitii in continuare, dar mai usoare.vei vedea ca febra musculara va disparea pe parcurs.dar incet incet. succes :* sper ca te-am ajutat

| AiDuTzA a răspuns:

Pai ar trebui sa iti faci un masaj la picioare, ca sa te simti mai bine! poate ar fi bine sa te dai si cu niste crema pe zona dureroasa.si ar fi bine sa stai linistita 2-3 zile pentru. a se reface muschiul, mai ales ca din cate am inteles ca ai avut ceva probleme de nu ai facut sport. funda?batting eyelashes

| filipm2001 a răspuns:

Cui pe cui scoate. Ai doar o febra musculara. Iti recomand o aspirina si ceva miscare. Nu trebuie sa exagerezi astazi, dar dac nu faci miscare deloc, maine va fi si mai rau. Data viitoare cand faci acele exercitii fizice, nu vei mai avea asa febra musculara puternica. Prima data e cel mai greu.
Succewinking

| Zenithf a răspuns:

Muschii au doua 'regimuri' de functionare: aerob si anaerob. Cand functioneaza in regim anaerob, ATP (combustibilul muschilor, adenazin tri-fosfat) este descompus partial, in absenta oxigenului, si rezulta printre altele si acid lactic. In fuctionarea aeroba, in prezenta oxigenului, ATP-ul este descompus complet, iar acidul lactic rezultat din exercitiile anaerobe facute anterior este descompus mai departe. De aceea, pentru a preveni febra musculara, este bine ca dupa exercitiile intense facute, in regim anaerob, sa faci exercitii aerobe.
Pentru a ameliora efectele ce le resimti acum ar trebui sa faci exercitii usoare, masaj, dusuri alternative.

| Corina a răspuns:

Pentru febra musculara iti recomand sa iei o aspirina si sa-ti faci singura masaj la pulpe (de cateva ori pe parcursul zilei) cu o crema antiinflamatoare, gen Diclofenac. Si gheata ajuta la trecerea mai rapida a febrei musculare In plus, chiar este recomandat sa faci miscare si astazi, dar moderat. Pe viitor, te sfatuiesc sa faci incalzirea f. bine inainte de inceperea exercitiilor fizice. Uite si alte sfaturi, in caz de febra musculara:
http://www.afla.ro/articole/918/febra-musculara-preventie-si-tratament.html

| euu_4138 a răspuns:

De fapt s enumeste febra musculara.pentru ca ai pus muschi la miscare. ar fi recomandat sa faci sport pentru a obisnui muschiul deoarece l`ai lasat s-a cam leneveasca. in cateva zile iti va trece daca faci sport.crede-ma si eu patesc la fel. sper sa te ajutehappy

| pisiscumpika a răspuns:

Ai facut febra musculara, in acest caz e ok sa faci si azi sport pentru ca iti trece mai repede.Dar incepe printr-o incalzire usoara, apoi din ce in ce mai greu.Iti va trece in 2 zile maxim daca o tii tot asa.Succeswinking