| ÎmplumutPufuieţiDalNuiMaiDauÎnapoi a întrebat:

Ieri de 1 iunie nu prea am facut ore. Profesoara de matematica fiind diriginta unei alte clase a stat cu ei si nu am facut ora. Diriginta a mai ramas vreo ora cu noi in plus si noi toti am pus bani mana-de-la-mana ca sa strangem sa luam ceva de la magazin.
Am luat Cola, fursecuri, covrigei si napolitane.Eu am mancat putin. Apoi dupa jumatate de ora am plecat in parc (nu mai faceam o ora). Prin parc mi-a fost un pic greata si am mers la plimbare...Am vazut ca nu'mi trecea si m-am dus la magazin sa iau ceva de baut (am luat un suc de portocale fara acid, pentru ca nu'mi prea plac cele cu acid). Dupa ce am baut acel suc (am baut doar jumatate, cealalta jumatate i'am dat'o unui coleg) mi-a mai trecut greata.
Am ajuns acasa si am mancat pizza. N'am mancat mult, dar dupa m-am simtit umflata. Si m-am gandit ca e de la ce am mancat in acea zi, ca poate am mancat mult :s. Apoi pe seara Am avut o senzatie usoara de voma si am inceput sa tremur (ma luase cu frig, desi in casa era cald, deci am avut frisoane.)Dar nu aveam temperatura.Si m'a tinut asa pana la o jumatate de ora dupa ce m-am bagat in pat.
De dimineata n'am putut sa'mi mananc cerealele (ciudat, pentru ca sunt cerealele mele preferate). Si acum m'a luat cu greata.
Intrebari:
1. Ce ar trebui sa fac ca sa'mi treaca greata?
2. E vreo pastila? Mai multe? (dati si nume)
3.La pranz ce ar trebui sa mananc?
4. Ce nu ar trebui sa mananc la pranz?
5.De la ce este aceasta greata?
6.Am inteles ca daca iei o boamba (sau ceva acru, gen prune necoapte) si mananc un pic imi trece greata. Merge?
Raspundeti urgent va rog :X (Funda+Vot)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MoonLight a răspuns:

1. incearca sa mananci lamaie/portocale/grefe ca taie greata
2. metoclopramid, compazime si sunt mai multe.
3. mananca ceva usor. Nu prajeli! Cat mai multe legume ca sa nu ai de ce vomita.
4. Probabil ai mancat si/sau combinat ceva ce nu ti-a priit. Nu e ceva grav asta, o sa iti treaca
6. mai nu stiu...cred ca mai bine iei citrice pentru ca n-au chimicale care sa iti produca stare de greata...
Sper ca ti-am fost de folos. Sanatate:*

1 răspuns:
| Laviniaa a răspuns:

Ti-a fost greata o singura data,sau de mai multe ori in ultimul timp?
Probabil daca s-a intamplat o singura data,ai facut o indigestie,sau cine stie? Poate fi vorba si despre altceva.
Pentru greata ai putea lua metoclopramid, emetiral, Motilium 10. Dar poti intreba la farmacie, poate farmacista va sti ceea ce est cel mai potrivit in cazul tau.