| UrsuPanda123 a întrebat:

Ieri eram la ora de sport si am fugit dupa minge si piciorul( în partea de sus a labei picorului) si ma doare, la pun pe banca si nu mai joc. Cand ma întorc în clasa nu puteam sa merg aproape deloc.
Peste câteva ore am inceput iar sa merg, dar merg doar pe partea exterioară a picorului.
Zona s-a umflat un pic, dar nu sunt nimic anormal la valoare comparat cu celalt picior.
Imi este extrem de frica sa merg la doctor deoarece mai am si mana in ghips, iar părinții iar ma vor certa si ma vor pedepsi ca dracu daca află. Piciorul cand in tin in aer il pot misca in toate pozitiile fără pic de durere. Decat doar ca pe o zonă mai mare ( în jurul umflstyrii este o durere surda)
Ce credeti ca am pățit și ce trebuie sa fac IN AFARA de a ma duce la medic.
Dau funda celui mai bun raspuns si nu vreau sa imi ziceți de mers la doctor happy
Mă gândeam să mai stau 3 4 zile sa vad cum progresează.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Ar trebui sa mergi la medic oricum.
Posibil sa iti fi luxat glezna ceia ce nu e foarte grav.Iti trebuie un unguent antiinflamator si gheata.

| UrsuPanda123 explică (pentru Freya1):

Mersi de raspuns! Nu cred ca mi-am luxat glezna pentru ca nu este in zona gleznei, este pe partea superioara a labei picorului.
Am vazut niste poze pe itnernet cu anatomia piciorului si am vazut ca sunt foarte multe tendoane acolo, s-ar putea sa imi fi rupt luxat un tendon de acolo, si cum ai zis tu nu este foarte grav. M-am dat cu un unguent antiinflamator si anaglezic si cred ca a mai trecut, nu imi prea dau seama. Imi voi pune comprese

| Freya1 a răspuns (pentru UrsuPanda123):

Daca rupeai ceva nu calcai pe el. Poate doar tia sarit vreo vena sau os.

| UrsuPanda123 explică (pentru Freya1):

Se reface de la sine nu?
Mai trebuie sa adaug ca nu pot sta pe vârfuri, ma doare cand fac asta

| UpSideDownSix a răspuns:

In primul rand m-i se pare aiuria sa te certe parinti pentru asta.
In al doilea rand daca nu vrei la doctor incearca o compresa cu apa sau cum ai zis tu sa astepti cateva zile sa vezi daca iti trece.

(poti folosi si o compresa cu spirt ca sa fi mai sigur ca iti trece)

| UrsuPanda123 explică (pentru UpSideDownSix):

Multumesc de raspuns, si stiu si mie mis e pare absurd dar asta ehappy
Voi folosi comprese si sper ca imi va trece.