| Ruuky a întrebat:

Ieri m-am trezit cu un coltisor "retezat",ca sa spun asa din masea. Nu stiu ce s-ar fi putut intampla,nu ma doare absolut deloc,oricum imi este frica sa nu mi se dezvolte o carie,iar primul lucru pe care l-am facut a fost sa apelez la medicul meu stomatolog,care este plecat si m-a putut programa abia pe la inceputul lui septembrie,iar eu in acea perioada sunt plecata. Ce credeti ca s-ar fi putut intampla si credeti ca la un moment dat va incepe sa ma doara, se va caria? Sa mai astept sau sa ma duc acum la stomatolog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Iadhira a răspuns:

Hei,buna! Poti astepta pana vine medicul tau sau poti merge la altul, asta tine de estetica, adica daca se vede sau nu. Daca te speli bine pe dinti, nu vei avea carie, cat despre durere, fiind doar un coltisor cum ai spus, nu cred ca ti-a atins nervul, deci nu te va durea. O zi buna!

| Kriss96 a răspuns:

Du-te la un cabinet stomatologic acum. Dar cauta unul foarte bun. Exista si medici nepriceputi care iti vor doar banii si in cel mai bun caz vei pleca de acolo cu situatia nerezolvata.
Cauta pe google, pe diverse forum-uri sau intreaba un prieten sau pe parintii tai si mergi la un cabinet bun.
Caria nu se dezvolta asa peste noapte. Chiar daca ti s-ar forma acum carie vor trece luni bune pana va "sapa" in dinte destul cat sa treaca de stratul al doilea. Iar eu nu am auzit de dinti care sa se crape de la carii. Poate ai mancat ceva tare, ti s-a spart dintele (asa se numeste ce ai tu, si se repara foarte usor si nedureros cu o plomba) si nu ti-ai dat seama decat dimineata. Altceva nu imi pot imagina. Depinde cat de mare e coltisorul ala. Poate scrasnesti din dinti noaptea. Dar chiar si asa nu cred ca aveai cum sa-ti crapi dintele. Iar daca dadeai cu capul de perete atat de tare banuiesc ca te si trezeai.

| mdaria a răspuns:

Poti sa mergi sa-ti puna o plomba. Eu am patit la fel si gaura s-a marit si mi se umfla gingiile si ma doare. Trebuie sa merg sa-mi pun plomba.