Acupunctura este doar foarte usor dureroasa, aproape nesemnificativ. E, desigur, ceva mai dureros decat pensatul (care e doar neplacut, dar nu doare realmente)
Eu stiu ca doare destul de bine, acum ani de zile puteam sa fac gratis sedinte de acupunctura pentru o anumita afectiune, si chiar avusesem printre cunostinte pe cineva care facuse de curand acupunctura, si mi-a zis ca e destul de dureros, incit m-a descurajat, si nu am mai vrut sa fac acele sedinte . Care e totusi adevarul?
Dar injectiile dor, nu? Si daca e sa le multiplici, ca la acupunctura iti baga multe ace...
Probabil esti tu mai rezistenta la dureri . Oricum, se stie ca femeile suporta mai bine durerile decat barbatii, din care unii sunt chiar plangaciosi cand e vorba de durere .
Injectiile obisnuite dor foarte foarte putin, nesemnificativ. Nu ma refer acum la Moldamin (de care nu am facut, dar acre am inteles ca doare). Dar intepatura injectiei doare atat de putin, incat nici nu as descrie-o ca durerea reala, mai degraba o neplacere.
Nu sunt prea rezistenta la durere, dar e adevarat ac sunt mai rezistenta ca barbatii pe care i-am cunoscut
Injectiile obisnuite dor foarte foarte putin doar pentru ca e vorba de o singura intepatura. Pe mine gandul asta ma scapa la o injectie . Ca daca ar fi vorba sa fie mai multe, cum e la acupunctura, ar fi destul de dureros pentru mine. Dar, ai bagat si tu de seama, sunt barbat ! Cred ca in cazul acesta pe care il discutam era bine sa exista un aparat de masura durerii, pentru ca totusi durerea e subiectiva, dar cum nu exista, nu putem sti. Pe mine ma doare un pic capul, pe sotia mea o doare cumplit o masea, si eu pot spune ca ma doare mai tare ca pe ea, cand adevarul e cu totul altul !
Iar cand am fost internat pentru ca imi curgea sange din nas si nu se mai oprea, mi s-a facut o injectie ca sa se opreasca hemoragia (sigur nu era vitamina k, ca pe aceea mi-o dadea stomatologul cand imi scoteam cate un dinte si nu durea, ca tot asa pateam, nu se oprea hemoragia, interesant e ca doar pe partea de sus pe maxilar aveam probleme), asistenta mi-a zis sa stau culcat ca ma va durea, eu, viteaz, am zis ca poate sa mi-o faca si in picioare, ea a zimbit, mi-a facut-o, si a fost bine ca a fost patul linga mine, ca imediat dupa, de durere, m-am lasat sa pic pe el . Asta ca tot vorbeam de injectii!
Da, ma ajuti sa inteleg mai bine cum sta treaba cu durerea in corp. La mine e exact invers ca la tine, dor intepaturile, dar la striviri ale muschilor fac foarte bine fata. Asta inseamna ca durerea e extrem de subiectiva, ca depinde de la caz la caz! Oricum, e bine ca ne doare, am citit o carte, a unui medic care trata leprosii dintr-o tara din Africa, "Acele miini care vindeca" era numele ei, si care spunea despre beneficiul durerii, comparativ cu leprosii, care nu simt durerea, si din acea cauza parti ale corpului aveau de suferit (o presiune prea mare asupra unui deget, fara a simti durerea, si cconstant repetitiv in timp, ducea la deformarea sau chiar distrugerea degetului).
Si eu am avut un mic accident, lasat cu o mare problema. Am calcat strimb, am cazut, si mi-a ramas blocat un genunchi. Si de atunci, cu ceva dureri mergeam, dar cel mai mult imi era teama cand ma puneam pe vine, ca piciorul raminea blocat timp de secunde sau zeci de secunde. Am mers la ortoped, si mi-a zis ca sunt suspect de fractura de menisc, si ca e posibil sa ajung la operatie, iar daca nu am grija si se mai bolcheaza, riscam sa nu se mai deblocheze si sa fiu luat cu salvarea la un moment dat, si l-am crezut, pentru ca la fiecare blocare se debloca dupa aceea tot mai greu. Insa am prins un bilet cu reducere la tratament la statiune, si dupa doua saptamini de tratament cu ultrasunete si curenti inteferentiali genunchiul e mult mai bine, ma jeneaza ceva mai tare, motiv pentru care inca imi e frica sa ma pun pe vine, dar totusi e mult mai lejer, caci era in proportie de 10-15% intepenit, si nu se mai blocheaza, orice as face. Eu zic ca ar trebui sa ii ceri medicului de familie o trimitere la fizioterapie pentru macar cateva sedinte, si cu siguranta vei vedea rezultate imbucuratoare. Si fizioterapia nu e deloc dureroasa, curentii ii simti ca furnicaturi, tu alegind cit de puternici vrei sa fie ca sa fie suportabili, iar la ultrasunete se plimba cu un aparat asemanator celui de la ecograf pe locul dureros, acolo aproape esti tentat sa zici ca nu se intampla nimic . Si rezultatele incep sa se vada dupa cateva sedinte si se simte inca si dupa sase luni. Am auzit de persoane care nu gasesc vindecare pentru afectiunile lor, dar fizioterapia facuta anual sau o data la sase luni ii ajuta sa duca o viata normala, fara sa trebuiasca sa suporte dureri insuportabile. Poate te va ajuta si pe tine.
Acupunctura ofera sanse de vindecare in proportie de 60-70%, altfel, e nula, poti face pe degeaba. Si e foarte dureros, nu stiu pe cineva caruia sa ii fi placut sedintele de acupunctura. Iti baga sub piele destul de adinc, niste ace foarte mari, deci simti bine intepaturile, si sunt destul de incomode si dureroase. Si de aceea eu iti recomand fizioterapia, care a pus pe multi pe picioare.
dobrin1019 întreabă: