Toate spray-urile sunt toxice, chiar si cele pe care le folosesti sa mirosi frumos cand nu te speli. Pui plase de insecte la ferestre si dacai stai la casa, pui plasa la usa. Pentru muste se mai gasesc niste benzi cu lipici pe care le agati undeva pe tavan sau unde poti si se lipesc mustele de ele.
Bună! Și eu obișnuiam sa folosesc într-un timp astfel de spray-uri, dar am renunțat. Poți încerca spray-uri repellente pe baza de uleiuri naturale. Sunt anumite plante (lavanda, menta, cimbru etc) care conțin niște uleiuri volatile. Insectelor nu le plac și stau la distanta. Dacă aplici astfel de uleiuri pe tine sunt mari șanse sa te ocolească muștele și țânțarii. În același timp, îți hidrateaza pielea și miros frumos. Sigur, exista și posibilitatea sa fi alergic/a la unele mirosuri, ingrediente, sau sa nu-ți placa mirosul, sau sunt chiar unele insecte care mai apar uneori, chiar dacă se folosesc uleiurile (eu am întâlnit foarte, foarte rar). Sunt diverse site-uri/magazine care prepara sapunuri, creme naturale, acolo vei găsi și aceste repellente. Mult succes!
Eu sunt alergica la aceste spray-uri, am plase de tantari la geamuri/la usa si folosesc metoda clasica, paleta pentru muste.Ca o mica gluma, am si un ajutor de nadejde, o catelusa...un metis de Jack Russell, le alearga pana le prinde .Am auzit ca floarea de muscata tine mustele la distanta .
jackieKAY întreabă:
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: