anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi apar de ani de zile niste alunite sa le zic de culoarea pielii intre gat si umar dreapta, in timp, ani acestea se maresc se unesc si se fac mari si urate. nu ma dor dar sunt inestetice.nu inteleg de ce se fac.multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca sunt alunie, mai degraba papiloame sau veruci. Ele se pot datora infectiei cu HPV. Mergi la un dermatolog pentru tratament.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Numai un medic dermatolog va putea da un diagnostic diferențial și un tratament.
Cu cât te vei duce mai din timp, cu atât afecțiunea poate fi tratată.
Nu sta pe gânduri.
Pa, pa.

| lili24 a răspuns:

Daca sunt alunite da-le in fiecare seara cu tinctura de propolis, dimneata le speli cu alchol dizolvat cu apa, fi atenta sa nu le rupi. Dupa 3 luni dispar.

| nicola_2278 a răspuns:

Buna. Te sfatuiesc sa consulti un medic dermatolog si sa-ti urmaresti cu atentie alunitele. Daca-si schimba forma, culoarea si daca apar peste noapte trebuie urgent consultat un dermatolog. Nu e de gluma cu ele. Sfatul nu e dat doar ca sa raspund cuiva, o sa vezi ca peste tot unde gasesc subiect legat de alunite rog pe toti sa faca o vizita dermatologului si asta pentru ca am avut un caz in familie terminat cu bine, dar care ne-a dat extrem de mari emotii. Numai bine!