| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Imi cresc de o vreme fire de par portocalii in barba, oare de ce si pot face ceva ca sa nu imi mai creasca asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu contează culoarea. Nu toți suntem la fel.
Dacă ești bărbat, te bărbierești.
Dacă ești fată, există epilare definitivă.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru anonimg):

Pai da, te barbieresti dar doar daca nu iti place cu barba, daca iti place sa ai barba nu te mai barbieresti, atunci ramane ori sa te duci la dermatolog ori sa iti smulgi acele fire?

| anonimg a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Dacă îți smulgi acele fire, sau le bărbierești, ele vor crește mereu la loc -pentru tot restul vieții. Deci orice ai face, așa este organismul tău și trebuie să te obișnuiești cu el. Firele de păr vor crește; iar culoarea nu o poți schimba niciodată.
Dacă le smulgi, ele vor crește mai groase, iar inconfortul tău va fi mai mare.
De aceea sfatul meu este să te bărbierești.
Organismul nostru nu ține cont că ne place sau nu. Așa este ADN -ul. Nu-l poți schimba.
Barba oricum va crește; și nu recomand epilarea definitivă a bărbii la bărbați, indiferent de culoarea bărbii.
Vor mai apare și alte lucruri inestetice pe corpul tău; nu te îngrijora de acestea. Trebuie sa te înveți, să te educi ca să te accepți așa cum ești, și cum vei fi. Toți oamenii au lucruri inestetice pe corpul lor. Toți. Dacă nu au, or să aibă.

Sa ma barbieresc doar daca nu pot nici cum sa ma obisnuiesc cu acele fire, nu? Daca reusesc sa ma obisnuiesc pot linistit sa imi las barba si sa nu ma gandesc la alti oameni daca pe mine nu ma deranjeaza acele fire

Si sa inteleg ca si daca ma duc la dermatolog degeaba ca nu ma ajuta? Nu e vorba de vreo afectiune sau ceva adica?

Culoarea bărbii nu este dată de vreo afecțiune. Ea ține de ADN. Probabil ai avut rude mai apropiate sau mai îndepărtate cu ruși sau ucraineni, pentru că aceștia ca națiune au în general barba roșie. Să fi avut vreun străbunic chiar de prin zonele acelea.
Poți merge și la dermatolog. El îți poate explica lucrurile mai bine ca mine, și chiar te poate ajuta astfel să îți accepți organismul. Una este să fi sfătuit pe internet, alta este să stai de vorbă cu medicul față în față.
Oriunde ți-a ieșit un fir de păr, acesta va crește mereu și mereu, la infinit în același loc, chiar și dacă îl vei smulge din rădăcină sau îl vei tăia. El este programat de ADN să crească acolo, și așa va face.

"aca reusesc sa ma obisnuiesc pot linistit sa imi las barba si sa nu ma gandesc la alti oameni daca pe mine nu ma deranjeaza acele fire".
Este bine ca din punct de vedere estetic, să te bărbierești. Niciodată nu am susținut că trebuie să ținem cont de ce zic oamenii, și nici nu voi susține acest lucru. Sfatul meu este să te bărbierești, nu pentru ce ar zice lumea, ci pentru că din punct de vedere estetic este mai bine pentru tine. Noi nu trebuie să cădem în extrema de a nu ține cont de oamenii din jurul nostru, și să trăim cum ne place sau cum credem noi că este mai bine. Trăim într-o comunitate, adică în mijlocul oamenilor, a societății, și trebuie să trăim frumos în mijlocul ei. Nu trebuie să devenim sau să apărem ca niște ciudați în societate atunci când nu este cazul, adică când nu am putea să ne bărbierim în cazul nostru.

Pai faza e ca arat mai bine cu barba eu... Fara ea nu mai arat atat de bine deci, si plus ca asa trebuie sa fie barbatii cu barba ca de aia creste ca sa o porti nu ca sa o dai jos dar chiar si asa eu nu am treaba cu cei care nu poarta si nu i judec

Numai ca doar de vreun an sau doi a inceput sa apara firele alea, atunci eu cred ca e ceva in neregula cu mine totusi, dar cel mai bine e sa merg la dermatolog si sper totusi ca dupa aia vizita la dermatolog sa scap de problema asta ca sa pot in continuare sa o port fara sa zica lumea chestii si asa despre mine si sa ma vada ciudat si asa

| Mindfulness a răspuns:

Da ..ciudata situație! Ești caz unic..nu ai ce sa faci! Doar un dermatolog poate știi de ce îți cresc fire portocalii, ești vreun mutant ceva ce a evadat din area 51hee hee

| Sjhxjcks a răspuns:

Nu am auzit pe nimeni căruia sa i crească fire de par portocalii.
Mergi la dermatolog