Du-te la un stomatolog pentru problema cu sangerarea, nu e normal sa-ti curga sange din gingie, daca continui asa e posibil ca in cativa ani sa nu mai ai dinti in gura. Si ori cauta un "capat" pentru periuta mai moale, ori cumpara-ti o periuta mai moale. Si nu te spala pe dinti foarte agresiv, spalarea pe dinti se face din directia gingiei catre dinte si niciodata altfel. Periuta de dinti electrica merge in toate directiile. Problema o ai de cand ai periuta asta sau dinainte? Oricum o vizita la medicul dentist e absolut obligatorie daca vrei sa nu ramai fara dinti.
Cat despre spalarea si dezinfectarea periutei de dinti, daca o folosesti regulat si nu o lasi sa stea foarte mult timp o simpla clatire cu apa e suficienta iar periuta trebuie schimbata cel mult odata la 3 luni, nu ai cum sa o dezinfectezi altfel si nu e nici recomandat.
Mersi pentru sfaturi pana acum m-am spalat cu periuta simpla dar erau perioade cand din nou se umplea de sange si aruncam periuta si cumparam alta periuta.Am fost la un stomatolog mai batran si a zis sa cumpar o periuta electrica care curata mult mai bine fata de periuta simpla.Am facut un control mi-a facut detartraj si a zis ca daca mai apare sange si nu dureaza mult sa ma clatesc cu apa plata si sa scuip.
Periuta de dinti electrica e foarte abraziva si agresiva, nu te ajuta deloc in problema pe care o ai tu, ba mai mult eu as zice ca e chiar contraindicata. Margi la un alt dentist si cere o a doua parere, spune-i ca iti curge sange cand te speli si ai o periuta electrica, sa vezi daca zice sa renunti la ea sau nu. Ai nevoie macar de o pasta de dinti cu ceva ingrediente active care sa te ajute in problema ta daca nu chiar de tratament medicamentos...
Dar na, cine stie, pana la urma eu nu sunt stomatolog, poate el stie mai bine, dar eu tot zic sa ceri si o a doua opinie unui alt medic stomatolog.
O sa ma duc la o stomatoloaga poate isi da mai bine interesul
Madayna întreabă:
Rombix întreabă:
AlinaValentina97 întreabă: