Parerea mea umila.
Bea un ceai de paducel.
Urca scarile unui bloc de zece etaje de cateva ori.
Cand esti pe munte si ai problema asta pune mainile amandoua pe picioare mai jos de genunchi ca sa se oxigeneze mai bine capul si stai asa un pic.
Inspira adanc si rar de cateva ori.
Bea de azi mai multa apa ca sangele sa fie mai fluid.
Trebuie sa ai grija de ritm, incordarea muschilor si pauze de relaxare, asa cum "cere" organismul tau!
Fiecare persoana isi cunoaste capabilitatile.
La urcare pe munte, eu urc cu pasi repezi, dupa care fac o pauza, asteptand "restul lumii". Altii merg in ritm mai incet.
De regula, in cazul drumetiilor, conducatorul grupului trebuie sa aleaga ritmul de mers si pauzele, in functie de capabilitatile celor din grup!
(valabil mai ales in cazul persoanelor in varsta)
Sfatul meu este sa nu iei nici un medicament, sa nu mananci si sa nu bei (nici apa) inainte sa ajungi la varful urcarii!
Calatorie placuta!
Este ceva normal. Depui un efort mai mare la urcare. Dar daca stii ca ai probleme cu inima, renunta sa faci acest efort.
De curiozitate, ce traseu vei face?
Intreb pentru ca si eu urc pe munte, drumetie pe trasee marcate.
Pai acel gafait nu stim in ce context se intampla in cazul tau particular.
Poate ai probleme cu inima, poate ai si cu plamanii.
Poate nu ai de fapt nicio problema si fie esti o persoana supraponderala fie nu ai o forma fizica, cum se zice la sportivi nu ai gaz, adica obosesti repede.
Urcatul pe munte implica pe langa o forma de sanatate buna si o forma fizica buna si mai tine si de alti factori care afecteaza pe toata lumea daca ne referim la mare altitudine unde oxigenul se diminueaza si oricine simte efectele adeverse ale acestui lucru.
Nu avem ce pastile sa iti recomandam sau remedii, daca nu ai afectiuni cardiace sau de plamani, esti iesita din forma, pe langa asta de luat in calcul si faza cu oxigenul de care am spus mai sus.
si eu as pati la fel acum daca urc pe munte sau fac drumetii de genul, odata ce nu am mai facut sport de luni bune
Pai nu ar strica un consult la medicul cardiolog, un consult alaturi de investigatia denumita ecograf cardiac, costa 500 de lei acest tip de consult complex, dar ajuta mult in a pune un diagnostic corect si precis de catre medic
nu ne jucam cu inima
sa facem insa o diferenta intre 'probleme cu inima' care sunt diagnosticate doar de catre un medic specialist si faptul ca tu consideri ca ai ceva probleme cu inima pentru ca o ia razna cand te fortezi, este o diferenta zic!
s-ar putea la fel de bine sa nu ai nimic la inima si doar sa crezi asta pentru ca nu ai o rezistenta la efort sau faci un efort prea mare pentru cazul tau particular
nici eu nu as putea sa alerg 100 de metri in 6 secunde sau in cat poate parcurge aceasta distanta un atlet profesionist si chiar daca m-as apropia de acest timp, as face un efort prea mare pentru cazul meu particular!
Daca vrei solutii si remedii naturiste la a face inima mai capabila este ca si cum ai merge la mama sidonia sau campina pentru a iti da sanatate cu ajutorul vrajitoriei
gandeste smart nu ai ce remedii si leacuri sa cauti pentru a fi FIT, sanatos si sa ai o inima mai potenta...mai ales daca ai o afectiune (vorbim ipotetic) a inimii!
Nu e vorba de inima ci de plamani, daca fumezi iti reduci capacitatea pulmonara, daca nu fumezi inseamna ca nu ai rezistenta, tine cont de acest sfat atat pe munte cat si daca alergi, mereu capul sus, barbia sus, cat de obosita ai fi nu baga barbia in piept, iti restrictionezi traheea si aerul nu mai circula la fel de usor.
Cand ai probleme cu inima nu prea ai ce cauta pe munte. Eventual urmeaza numai trasee super usoare, cu pauze si mergi alaturi de cineva de incredere.Nu te lipi de grupuri care au experienta si pe care le vei trage in jos din cauza conditiei tale de sanatate, fiindca asa o sa rezulte o experieta urata pentru toata lumea.Si mergi la medic pentru o parere avizata.
Nu prea ai cum!
daca ai fi intrebat acum cateva saptamnai as fi zis sa faci antrenamente poate fi si plimbari prin parc incepand cu 10 minute, crescand progresiv.
Nu poti supune inima unui efort asa mare dintr-o data.
Macar alege un traseu mai usor.Nu te juca! Cu siguranta vor si alte ocazii!
Macar mergi insotita?
Nu ai ce să iei ca să previi asta. Dacă ar exista o pastilă magică (și sigură) pe care o iei și apoi urci un munte sau alergi un maraton, toți am fi sportivi de performanță. Singurul lucru care poate preveni asta este antrenamentul. Dacă corpul tău nu este obișnuit cu acest nivel de efort, atunci nu e cazul să forțezi aiurea. Mergi într-un ritm mai lent.
Nu inteles. La ritm lent am reactia asta. Si apoi merg cu un grup. Nu eu stabilesc ritmul de mers.
Iar incepi ma sa te dai smecher ca tu esti cel mai inteligent? ai facut conturi ca sa impresionezi lumea cu raspunsurile tale, nu ai absolut nicio intrebare pe cont, doar raspunsuri, in toate te dai destept dar esti doar un arogant imputit.
Poate ești anxioasă și faci atacuri de panică. Ia anxiolitic. Dacă nu se schimbă situația, mergi și te caută: analize, cardiolog, pneumolog, neurolog
E vorba de reactia la efort fizic aici. Nu are legatura cu psihicul. La cardiolog nu merg pentru ca nu se vede nimic pe EKG
La efort, e normal ca organismul sa reactioneze asa. Creste tensiunea. Dar asta nu inseamna ca ai probleme cu inima.
Esti cumva supraponderala? Atunci, explicatia e clara.
Nu ai ce lua ca sa previi. Antrenamentul ajuta. Dar pana maine...