Celule cangerine cele care nu raspund creierului si se multiplica eronat si creaza tumori au un inamic chimiterapia acele unde ard celule din pacate si pe alea bune,imagineazti ca faci o radiografie doar de data asta nivelul radiatilor este mai mare bine doar pe o anumita zona,depinde de grad,cum se recupereaza, depinde de fiecare in parte, medicamente banuiesc vitamine, ceva care sa faca ca celule sa se refaca exact nu stiu personal cred ca zona afectata trebuie refacuta cumva prin ceva, nu stiu ce fel de medicamente
Curele de chimioterapie sunt insotite adesea si de efecte secundare neplacute, care difera foarte mult de la o persoana la alta, chiar in cadrul aceleiasi "combinatii" de medicamente. Nimeni nu-ti poate spune cu exactitate care vor fi simptomele si ce amploare vor avea. In marea majoritate a cazurilor, "neplacerile" cauzate de tratament sunt autolimitate, organismul reusind sa se recupereze integral inainte de cura urmatoare – acesta fiind si scopul distantarii de cateva saptamani intre doua cure consecutive.
Pacientii aflati in tratament prezinta cel mai frecvent: oboseala, caderea parului, greata – voma, pierderea poftei de mancare, diaree sau constipatie, afte bucale, modificarea aspectului pielii, tulburari nervoase periferice, afectarea maduvei osoase hematogene (cea care fabrica celulele sanguine).
Nu trebuie insa ignorate efectele secundare ireversibile ce se instaleaza insidios ducand la instalarea unor leziuni cardiace (adriamicina), pulmonare (bleomicina, busulfanul), renale (cisplatinul), nervoase (vincristina) etc.
alexandra2859 întreabă:
JetBlueJet întreabă: