O sa incerc și dacă funcționează îți dau funda
Dacă spui că este și inflamată, ia un antibiotic timp de o săptămână împreună cu Tador.
Indiferent ce tip de tratament vei lua, durerile vor continua pana cand va iesi maseaua de minte.
In cazul in care spatiul pe arcada ta dentara este prea mic iar maseaua de minte nu are spatiu fizic sa poata iesi la suprafata gingiei, va impinge in maseaua din fata ei si indiferent ca vrei sau nu, va trebui sa te operezi, iar chirurgul (maxilo-facial) iti va scoate maseaua de minte.
In acel caz, durerile sunt cumplite si nu dispar deloc pana ce este scoasa maseaua de minte. Eu m-am confruntat cu asa ceva cand mi-a aparut prima masea de minte (aveam 38 de ani) si datorita varstei osul nu se dilata, iar medicul a fost nevoit sa imi dea vreo 5 anestezice. Operatia a durat cateva ore, pentru ca doar bucata cu bucata a reusit sa scoata acea masea.
La fel am patit un an mai tarziu cand mi-a aparut maseaua de minte pe cealalta parte a maxilarului inferior.
O operatie de acest gen costa intre 400 si 600 lei (cel putin in orasul meu natal).
Dar, daca exista suficient spatiu pe maxilarul tau pentru ca maseaua de minte sa iasa, atunci nu va trebui sa te operezi. Ea va erupe la un moment dat.
Sanatate!
La fel mi s-a întâmplat și mie. Două măsele de minte am scos prin operație la 20 de ani. Prima, care a durat 3h, a costat 200 lei. A doua, pentru jumătate de oră, am dat 100 lei (mai mult anestezia).
Am avut si eu problema asta am luat algocalmin fiole si imi trecea poti incerca si cu ketorol.
Sa speram că nu se ajunge acolo. O sa incerc o săptămână cu antiinflamatoare!