| MaryMaria333 a întrebat:

Imi pică greu sa spun dar adevarul e ca am avut o viata tristă, plina de stres, nervi și suferință, mai ales pe timpul adolescentei nu am avut parte deloc de înțelegere. Nu exista fericire pentru mine. Întotdeauna trebuia sa fie cineva și ceva care sa ma distrugă! Aceeasi poveste pana acum, la 20 de ani. Simțeam ca o iau razna, ca nu mai pot! Aveam ieșiri urate, injuram, urlam, abia mai mâncam, aveam o imagine foarte urata despre mine... Ba chiar îmi făceam în cap scenarii inutile și pe baza lor sufeream. Comportamentul meu a afectat'o foarte mult pe bunicămea cu care stau și a decis ca e cel mai bine sa ma ducă la un psihiatru. Asta s'a întâmplat în octombrie anul trecut.
Și am fost găsită cu tulburare anxios-depresivă. Am primit tratament, într-adevăr sunt mai liniștită dar nu îs chiar foarte vindecata. Acum ultima oară când am fost a scris ca am tulburare depresiv disforică.
În momentul de față mi s'a mai redus din stări, nu mai sunt în halul în care eram înainte dar am rămas cu problema ca îmi sare muștarul repede, nu am chef de nimic și nu ma pot concentra cum trebuie nici cand vorbesc. Sunt mai înceată la minte. Săptămâna trecută m'a apucat o fază la lucru când nu ma puteam concentra deloc deloc, uitam extrem de repede tot și nu țineam minte.
Unii spun ca e o boala psihică, maica-mea nu ma înțelege si ma ia că nu e nimic grav, că e doar o dramatizare. Nu știu, ce sa cred? Eu chiar am probleme psihice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Normal ca ai probleme psihice din moment ce si un medic a zis-o, nu te simti bine ca lumea pentru ca tratamentul nu a avut efect indeajuns.

Pai bunica ta de cand e doctor sa zica ea ca nu e nimic grav?
Ce zice medicul aia ai, nu ce zic altii sau ce crezi tu.

Ai nevoie de un tratament mai bun care sa duca la o remisie completa a depresiei si anxietatii.
Iar daca medicul decide, vei face si terapie paralel cu tratamentul.

| dullcat a răspuns:

Buna.Imi pare rau pentru experienta ta. In astfel de cazuri, cel mi bine e sa te detasezi de orice vorbe iti arunca parintii.Ei sunt din generatii total diferite, niciodata nu vor intelege ca si ei sunt raspunsul propriilor traume din copilarie, ci mereu vor spune ceva care trimite spre :,, Pe vremea mea munceam la camp, imi faceam temele si ii ajutam si pe parinti, nu stateam cu ochii in ecrane etc si nu exista nicio anxietate sau stres!''

Aceste boli de natura psihica exista ca atare si au fost recunoscute pentru un motiv. Suntem totusi in 2023, iar timpurile se schimba, stilul de viata al oamenilor se schimba si e normal sa apara noi tulburari care ne afecteaza viata pana in masura in care nu o putem controla. Furia ta e normala pentru cineva care nu s-a simtit inteles sau apreciat vreodata. Probabil cel mai intelept ar fi sa citesti despre metode de a te concentra, poate chiar sa incerci sa meditezi, sa iti faci o lista cu toate calitatile tale, pentru a capata incredere.

Un singur episod de neproductivitate la munca nu inseamna nimic.Cu totii avem astfel de zile in care creierul se transforma in leguma si nimic nu merge. laughing Cine spune ca nu e asa, minte. Ia in considerare sa nu fii epuizata de la locul de munca, termen care se traduce prin burn out. Fa-ti timp pentru tine si nu te mai evalua asa dur.O minte inceata poate gasi o rezolvare geniala in decurs de cateva zile, si e mult mai util decat cineva care gandeste rapid o rezolvare mediocra. Ritmul in care gandim nu ne afecteaza performanta decat atunci cand cineva ne pune cronometru. Ceea ce e stupid.Un profesor imi spunea ca testele de IQ de exemplu, sunt total irelevante, deoarece multi copii nu il pot rezolva in timpul admis, dar asta nu inseamna ca nu ar putea obtine rezultate foarte bune cu mai mult timp.

| Freya1 a răspuns:

Cred ca trebuie sa ți cont de sfatul medicului și e parerea lui, nu de a oamenilor de rand sau a părinților ce refuza sa creadă ca au un copil ci probleme.

| CleanHeart a răspuns:

Te înțeleg, îți înțeleg durerea și totul o sa se vindece dar știi cum? Trebuie sa te iubești și să faci ceea ce îți place, ai 20 de ani, ești în tinerețe și ai o mare energie, foloseste-o spre șanse bune și nu te lasă până nu le găsești, o să reușești

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Încearcă să faci o analiză, documentare asupra acestui sentiment numit fericire și gândește-te cam ce anume te-ar putea face să fi fericită cu adevărat și lucrează cu tine pentru indeplinirea scopului numit fericire, este bine că îți observi punctele puternice și punctele slabe, o pauză nu ar strica, discută cu oameni specializați în domeniul sentimentelor, stărilor spirituale pozitive sau negative pe care le ai în momentul de față și emoțiilor irascibile care nu îți dau pace.

| aimullah123 a răspuns:

Salut!
Nu trebuie sa iti faci griji. Anxietatea si depresia afecteaza mai multe zone din creier, inclusiv cele responsabile cu memoria, concentrarea si cu autocontrolul. Nu e nimic grav. Iti vei reveni dar trebuie sa iti iei tratamentul prescris de medic.
Tu nu esti nebun. Oamenii cu afectiuni psihice severe pierd contactul cu realitatea. Problemele tale exista dar nu sunt grave.
Totul va fi bine.

| dolceromania a răspuns:

Se spune că cel mai bun psihiatru ești tu, aducă persoana care are aceste greutăți! Trebuie că tu însăși să-ți faci o analiză, sa gândești ce provoacă acele reacții, apoi ușor să încerci să le controlezi, stăpâni!

| Marbea a răspuns:

Poate tratamentul nu e adecvat, mergi din nou la psihiatru. Sunt foarte naspa, și eu am trecut prin asta.

| DEVdani a răspuns:

Trimite un email la: budarucristian7979@gmail.com, hai sa vorbim in privat, daca doresti!

| Samson2023 a răspuns (pentru DEVdani):

Ba jigodie, ce rasa ta vrei sa discute fata? Ești un nenorocit infect care vrei sa profiți de fete cu probleme.

| DEVdani a răspuns (pentru Samson2023):

Fiecare SCOATE din INIMA LUI, ceea ce are!

Unul scoate RAUTATEA si FRUSTRAREA, altul BUNATATEA!

Uite o porunca de la Fiul Lui Dumnezeu

Ioan Capitolul 13 - Versetul 34

Vă dau o poruncă nouă:
Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Domnul Isus a spus sa ne iubim unii pe altii, nu sa ne certam, nu sa ne injuram!

Este plina de RAUTATE inima ta, vezi ca RAUTATEA te duce in IAD!

Citeste Biblia si ALEGE sa faci legamant cu Fiul Lui Dumnezeu, altfel mergi in IAD!

Rautatea si frustrarea te duc in IAD, ele vin de la Satana!

Este plina lumea de oameni religiosi si oameni care urmeaza TRADITII, toti vor merge in IAD!

Numai cine il accepta in inima lui pe Domnul Isus si implineste Cuvantul Lui, are VIATA VESNICA in RAI!

| Samson2023 a răspuns (pentru DEVdani):

Ba jigodie, nu mai folosi mesaje standard despre credință ca să para ca nu ai intenții aiurea. Cum ma jigodie sa ceri acestei fete sa îți scrie în privat? Nu e normal ma jigodie sa ii spui ca trebuie sa caute sprijin la părinți, la medic, nicidecum la o jigodie ca tine care vrei sa le nenorocește mai rău? Fix acum câteva zile era alta jigodie care spunea unei alte fete ca poate sa vb pe snap dacă vrea sfaturi, i-am scris eu de pe cont de fata si ghici ce, era un țigan infect care voia sa își bata joc.

| DEVdani a răspuns:

Mary, am primit mesajul tau privat prin TPU, problema este ca nu iti pot raspunde

Statulul de Junior pe TPU, nu imi permite sa iti trimit mesaj privat.

Ti-am trimis cerere de prietenie, posibil sa iti pot trimite mesaj privat, daca suntem prieteni pe TPU

| DEVdani a răspuns:

Mary am vazut ca ai raspuns la cererea de prietenie, problema este ca nu imi permite statutul de membru junior, sa iti trimit mesaj privat.

Singura solutie ramane sa vb prin email, iti poti face o adresa de email noua si putem comunica prin adresa de email

| Samson2023 a răspuns:

Ma fata, la câte probleme ai tu îți faci mai multe încercând sa obții ajutor pe net unde găsești tot felul de răspunsuri și tot felul de indivizi care ghici ce, nu îți vor face bine! Du-te înapoi în viata ta reala, discuta cu psihiatrul, ia-ti tratamentul. Este evident ca nu ești ok, ca ai traume și este normal din ceea ce și spus. Ai auzit și tu de Dumnezeu? Dacă nu ai auzit ar fi cazul pentru ca 100% nu Dumnezeu ti-a creat ție problemele începând cu adolescenta ci deciziile tale care cel mai sigur nu aveau treaba cu credința. Fa lucrurile corect si ușor ușor te pui pe picioare, dacă vrei sa îți rezolve altcineva problema atunci stai liniștită ca nu se va întâmpla. "Eu chiar am probleme psihice". și dacă ai, care e problema? Vizitează un spital im care sunt internați tineri cu boli psihice, sau cancer, poate asa îți revii la realitate pentru ca pare ca nu o cunoști.