| Anemona19920315 a întrebat:

Imi poate spune cineva care stie o lege in care se poate angaja fara bac asistent medical generalist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Legislatia aflata in vigoare NU permite asistentilor medicali sa se poata angaja daca nu au diploma de bacalaureat. Este adevarat, exista scoli postliceale care iti dau posibilitatea sa faci studii de specialitate cu toate ca nu ai diploma de bacalaureat insa pana ce termini aceste scoli postliceale esti "obligat" sa iei si bacalaureatul ( asta in cazul in care vrei sa si profesezi). Sa nu mai vorbim de faptul ca daca vrei sa mergi la facultatea de asistenti din cadrul unei facultati de medicina, fara examenul de bacalaureat luat nici nu te poti prezenta la admitere pentru ca vei fi respins automat, dimploma de bacalaureat fiind prima conditie ca sa fi admis la facultatea de asistenti medicali.

| Anemona19920315 explică:

Am terminat postliceala de asistenti medicali si m-am inscris in organizatia de OAMGMAMR si mi-au dat dreptul sa profesez

| iulian1302 a răspuns:

Nu-mi vine sa cred asa ceva! Probabil ai obtinut certificat de libera practica, in sensul ca ai competentele necesare sa lucrezi in acest domeniu insa nu vei putea practica pana ce nu iei bacalaureatul. La angajare vei avea probleme in acest sens!

Cunosc persoane care nu au BAC si slucreaza ca asistent medical si in clinici private

| iulian1302 a răspuns:

Este foarte ciudata situatia. Vorbim cumva de "pile" la angajare?

Nu vorbim de pile persoanele care sau angajat lucreaza in clinici private

Răspuns utilizator avertizat

Si sa ce sa credem in ziua de azi banu e la putere

| iulian1302 a răspuns:

Poate o fi vreo " lege" care permite acest lucru insa eu chiar nu o cunosc. Daca tu cunosti caz clar probabil ca se poate in anumite circumstante. Totusi eu raman la parerea mea. Si pana la urma ai terminat o scoala sanitara te sfatuiesc sa termini si cu bacalaureatul!

Multumesc

| Brigaela a răspuns:

Dar ai vazut tu contractul de munca si sunt angajate ca asistente? Eu nu cred, cred ca te bazezi pe niste minciuni. Poate fac treaba de asistente (sau li se pare ca fac), dar sunt angajate pe alta functie. Legea nu iti permite si nici nu va permite vreodata sa lucrezi ca asistenta fara bacalaureat. Iar cand mai auzi pe cineva sustinand prostii atat de evidente, cere dovezi, nu vorbe. Cum sa fie cineva angajat sa faca o munca atat de grea si plina de răspundere daca nu e in stare sa ia un amarat de examen de bac? Iti dai seama ce hal de scoala de asistente a facut...

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| cyupaku a răspuns:

Credeti ca ma pot da pe mana unei asistente care nu are nici minimul BAC?

| Anemona19920315 explică (pentru cyupaku):

Sunt asistente care au bacu si nu stiu nici sa faca o injectie nu trebuie sa judecam sunt asistente fara bac si stiu ce e o injectie sau ce trebuie sa faca uni pacient aflat in agonie nu numai bacu conteaza si ceea ce sti

| Barbu002233 a răspuns (pentru cyupaku):

Nuu nu va dați pe mana lor decât după ce face o analiza pe un text sau o opera literara apoi sa rezolve o problema de geometrie! citesc și ma distrez

| MontajDorin a răspuns:

Stai liniștit!
Citește condițiile de angajare și actele necesare pt.concurs la toate spitalele de stat.
Nicăieri nu am găsit în cerințele postului obligația de prezentare a diplomei de Bac și nici în lege nu este prevăzut acest lucru.
Toți angajatorii solicită diploma de postliceală și avizul de lib.practica.
Acel aviz îl obții și fără diplomă de bac, refuzul de eliberare este încălcare a dreptului de-a profesa.
Citiți legea!
Chestiunea cu bacul este o dezinformare, o frustrare, o opinie.
Priviți la rata promovării bacului la nivel de țară și necesitatea de personal medical auxiliar.

| Antik_Dorin_1977 a răspuns:

Da. Art 41 din Constituție.