Ne-am intalnit sau nu are mai putina importanta.
Trebuie sa mergi la un medic dermatolog.
Daca nu e de natura infectioasa, poate ca ar trebui sa ai grija la alimentatie. Iti spun din experienta. Am avut un traumatism craniocerebral sever, cu urmari serioase, si acum sunt sensibil la mai multe substante, de regula cele calmante sau excitante ale sistemului nervos. (Mi-e groaza cand trebuie sa iau un calmant pe care nu il stiu, caci doar cateva nu au efecte negative, cand am avut umarul dislocat de pe urma unui accident rutier, cei de la spital s-au mirat ca nu vreau calmante). In alimentatie, initial am crezut ca tot ce e bazat pe cafea sau ciocolata (excitante nervos) imi face rau, dar am descoperit ca nu e asa. Un exemplu iti dau: banalul shake de la McDonalds imi face rau pe aceeasi baza. Si mai sunt si altele, si se pare ca din ce in ce mai des dau de ele, astfel ca intii, cand incerc ceva nou, gust cate putin, sa vad ce efect are, si in cateva minute realizez daca e OK, iar daca nu e OK, si maninc, imi e rau apoi toata ziua. Intr-un fel, nu ma mir, cu atitea E-uri ce sunt in alimentatie. Si cred ca ele sunt responsabile de multe alte probleme de sanatate, mai mult sau mai putin ciudate. Cred ca ne-am ingrozi daca am stii ce mincam in realitate.
Eu zic sa fii atenta la ce maninci. Fiecare aliment cumparat din comert (chiar si cele "bio", caci si printre ele sunt multe doar zise bio) poate crea probleme, daca exista o anumita sensibilitate. In special, vezi ce ai inceput sa consumi de cand au aparut chisturile. Sau, mai greu de vazut, sa vezi ce ai consumat cand a aparut cate unul. Trebuie sa duci munca de detectiv, sa vezi care ar fi posibila cauza. Iar daca nu poti presupune, sa dai la o parte pentru o perioada de timp cate un aliment consumat frecvent, iar daca problema inceteaza, nu mai apar chisturi, atunci vei stii ca acel aliment e cauza.
Chiar ieri discutam cu mama mea despre o budinca ce o facuse, si ne simtisem amindoi rau (la stomac) din cauza ei. Si i-am spus experienta avuta cu sotia mea cand am cunoscut-o. A facut o budinca cumparata din comert, din aceea la plic, cica fructe de padure, la culoare arata bine, chiar a fructe de padure, acel mov frumos, insa, pentru ca nu am mincat tot, a lasat sotia ce a ramas intr-un castron de plastic roz. Cind sa mincam si ce a ramas, a pus pe farfurioare, si a vrut sa spele castronul. A crezut ca urma mov de la budinca se va spala. Nu a reusit. Nici cu clor sau alte solutii puternice. Castronul roz era efectiv vopsit cu mov pe jumatate pe interior, acolo unde budinca il atinsese. I-am spus sotiei ca daca voia sa il vopseasca asa de fain, nu ar fi reusit . Cred ca iti dai seama ca nu am mai mincat restul de budinca.
Cred ca experienta avuta e destul de sugestiva pentru ce bagam in noi fara sa stim.
Da, am eu în prezent. Sunt țesuturi adipoase tari care sunt prezente din cauza acumulării în anumite zone. Nu există leac, ele sunt date de nivelul de grăsime eliminat de organism. În cazul meu, ele sunt foarte mici și foarte rar se mai inflamează câte unul și devine dureros pentru câteva zile, după care se dezumflă.