Eu beau zilnic in primul rand pentru ca are antioxidanti, adica iti protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi (poluare, mancare nesanatoasa, toxine din alcool, tutun etc etc) si de bolile pe care acestea le produc precum cancerul.
De asemenea iti da energie si te ajuta sa slabesti daca iti doresti acest lucru.
Efectele adverse pot fi date de cofeina continuta de ceai adica agitatie, insomnie, NU consuma mai mult de 3 cani pe zi si nu inainte de culcare si nu vei avea probleme.
Ai aici mai multe informatii si un videoclip http://www.drumulceaiului.ro/? p=45
Bună!
Indirect, ceaiul verde poate ajuta şi la slăbit ( datorită proprietăţilor antioxidante )!
Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......verde_9453
http://www.csid.ro/......-11149531/
http://www.femeia.ro/sanatate/medical/beneficiile-ceaiului-verde-1783683
http://www.perfecte.ro/......ndare.html
http://cesamancam.ro/ceai-verde.html
http://ceai-verde.com/despre-ceaiuri/ceaiul-verde/9-contraindicatii.html
Toate cele bune.
La slabit e bun si la trezit (in loc de cafea).
Rectii adverse nu exista insa ar putea sa te doara burta daca nu iti place si sa nu mai dormi daca bei prea mult...
52 de beneficii http://www.sfatulmedicului.ro/......verde_9453
Reactii adverse : Zero, este un produs natural.
Efecte pozitive
S-a observat că polifenolii ceaiului verde și negru atenuează creșterile tensiunii arteriale, datorită proprietăților lor antioxidante. Recent, unele studii epidemiologice au indicat faptul că consumul de ceai verde reduce ușor tensiunea arterială. 120 ml de ceai verde consumat pe zi timp de 1 an reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Ceaiul are acțiune diuretică, are acțiune antioxidantă, diminuă procesele de termogeneză, scade nivelul colesterolului din sânge; are efecte benefice asupra circulației sângelui și proceselor de digestie, stimulează procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central, studii recente emitând ipoteza eficacității în prevenirea bolii Alzheimer. Favorizeaza irigatia sanguina la nivelul tegumentelor favorizând regenerarea acestora, combate apariția cariilor datorita aportului de fluor, este tonic, energizant și combate stările depresive.
Efecte negative
Efectele nocive ale consumului de ceai peste limită (negru sau verde) sunt din cauza a trei factori principali: conținutul de cafeină, prezența de aluminiu și efectele polifenolilor asupra biodisponibilității fierului.În ceea ce privește prezența de aluminiu din ceaiul negru și verde, unele studii au relevat capacitatea mare a acestei plante de a acumula Al. Acest aspect este important pentru pacienții cu eșecuri renale, deoarece aluminiul poat fi acumulat de organism ceea ce poate duce la boli neurologice, prin urmare, este necesar să se controleze consumul de alimente cu cantități mari din acest metal. De asemenea, consumul de ceai verde poate avea o afinitate pentru fier și infuziile de ceai verde poate provoca o scădere semnificativă a biodisponibilității Fe din dieta. Pe de o parte, unii autori afirmă că ceaiul nu ar trebui să fie consumat de către pacienții care suferă de anemie. De exemplu, anemia feriprivă în rândul copiilor din Arabia Saudită și Regatul Unit pot fi agravate de consumul regulat de ceai. Pe de altă parte, acest efect poate fi benefic la pacienții cu hemocromatoză genetică. Este demn de remarcat că interacțiunea dintre ceai și de fier poate fi atenuată prin adăugarea de lamaie în ceai.
http://ro.wikipedia.org/......Ceai_verde
Ceaiul verde este bun la slabit si poate provoca reactii adverse ca greata, durerea de cap si ameteala.
anonim_4396 întreabă:
mikiela întreabă: