| alyna_9566 a întrebat:

Imi poate spune si mie cineva de ce apar venele alea move mici asa pe picioare? am citit pe net de lioton gel, am folosit si tot degeaba imi tot apar! mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| idanna a răspuns:

Cand dormi sau stai in pat relaxeaza-te punandu-ti o perna sau ceva pe care sa stai cu picioarele mai sus decat nivelul capului si corpului.
Ar trebui totusi un consult poate doctorul iti recomanda altceva mai bun. Sanatate multa!

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Probabil ca esti slaba si ca ai in familie rude cu varice. Acele vene mici pot sa fie un semn ca o sa ai/ca ai varice. In momentul asta nu prea ai ce sa faci. Ar fi bine sa stai cu picioarele mai sus decat corpul cat de mult poti, sa porti sosete/dresuri/colanti ca sa iti stranga piciorul.
Ar fi bine sa te duci la un doctor poate se pot incerca si niste tratamente. Au eficacitate in putine din cazuri, dar poate esti unul dintre ele.

Laur
| Laur a răspuns:

Daca varicele sunt prinse intr-o forma incipienta, cu diametrul vaselor mic, atunci se poate face scleroterapie. Se injecteaza cu o seringa cu ac foarte fin o substanta care obstrueaza lumenul vaselor si nu permite staza sangelui acolo, deci disparitia varicelor. La chirurgie vasculara ar trebui sa mergi pentru un consult.

| machupicchu a răspuns:

Daca te referi la vinisoarele subtiri, care apar la laba piciorului lateral, sau pe gambe... acestea nu dispar, pentru ca sangele nu mai circula prin ele. Deranjeaza numai ca aspect, sau sunt si dureri? In cazul in care sunt si dureri...trebuie consultat un medic cardio-vascular... iar pentru stimularea circulatiei cel mai bun este tot anticul LASONIL nemtesc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alea sunt varice, se formeaza de la prea mult stat in picioare, incearca sa folosesti si tu ciorapi compresivi. materialul face piciorul sa fie mai protejat. daca te intereseaza, mie mi-au fost recomandati de un doctor si ti-i recomand si tie : http://ciorapi-compresivi.ro daca vrei sa afli pentru ce sunt benefici