anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate spune si mie de ce imi cresc fire de par pe buze si cum pot scapa definitiv de aceste fire? Peste 3 saptamani voi merge la endocrinolog dar ceva imi spune ca nu voi scapa de acele fire de par crescute intr-un mod nemaintalnit exact pe buza.va rog dati-mi un raspuns daca aveti vreo idee sau v-ati confruntat cu asa ceva. Desi am impresia ca sunt unicul ghinionist al acestei probleme teribile care mi-o cauzat depresie si atacuri de panica.am vazut pe net ca sunt pensete electrice cu efect "permanent" dar nu cred in balarii de astea. oare pot scapa cu tratament hormonal de acele fire? Rezultatul va fi permanent sau doar pe durata tratamentului? Am incercat cu penseta dar creste la loc plus ca daca o sa le tot trag in repetate randuri poate sa apara si vreo foliculita ma gandesc. este posibil sa fi dat eu din greseala cu lama bigului peste buza si astfel sa fi aparut acele fire pe buza sau este o dereglare hormonala? Dermatologu mi-a dat diagnostic hipertricoza dupa o consultare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic. Am cautat pe google si nu mi-a dat nimic despre cresterea parului pe buze, nici in engleza. Nu trebuie sa te gandesti neaparat ca ai o boala, poate e un caz izolat, poate daca ti le smulgi nu o sa iti mai creasca deloc.

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Te referi la mustață? Mi-e greu sa cred ca îți creste par chiar pe buze...

| anonim_4396 explică (pentru Bondarel99):

Pai daca imi crestea pe mustata era o normalitate mie imi creste efectiv pe buza. sunt vreo
2-3 fire dar cred ca o sa se mai adune peste cateva luni si altele.la inceput erau albe acum am vazut ca au devenit negre. Cu leseru nu se poate ajunge acolo de aceea sunt panicat ca nu stiu cum sa scap de ele. poate cu electroliza dar in Timisoara nu am gasit epilare cu electroliza si nu stiu daca au voie sa de-a cu electroliza acolo cu laseru am intrebat si mi-au zis ca nu.

| anonim_4396 explică (pentru Bondarel99):

Da am dat si eu sute de cautari si nu am gasit.da pai asta e singura solutie cu penseta happy

| Bondarel99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu ce sa zic. Am cautat pe google si nu mi-a dat nimic despre cresterea parului pe buze, nici in engleza. Nu trebuie sa te gandesti neaparat ca ai o boala, poate e un caz izolat, poate daca ti le smulgi nu o sa iti mai creasca deloc.

| Violleta2022 a răspuns:

Parul nu creste pe buze! Daca te referi la firele de par care cresc pe conturul buzelor, atunci esti in limite normale, ca asta se intampla tuturor.
Evident ca la unii mustata si pilozitatea de pe corp creste mult mai mare decat la altii, dar este din cauza mostenirii genetice de la parinti, sau a dereglarii glandelor hormonale/endocrine.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Eu din ce am vazut sincer era sub conturu buzei de aia si spuneam ca e ceva nemaintalnit.din cate stiu inca stau bine cu claritatea vizuala.mostenire genetica nu cred ca se pune problema.nici nu mai stiu ce sa fac. parul acesta in exces este generalizat doar ca acolo ma deranjeaza cel mai mult.eu o sa merg un endocrinolog si o sa imi spuna daca e chiar pe conturu buzei desi eu observ ca e sub contur. Si cauzele acestor dereglari hormonale par sa fiu din copilarie...inca de pe atunci eram neobisnuit de paros.eu sper sa imi de-a tratament sa nu mai am deloc probleme cu pilozitatea asta ca imi da multe batai de cap