Am făcut zilele astea:
Iei un dovlecel, dai jos coaja, îl tai cuburi și îl pui într-o cratiță în care ai pus apă (nu multă, doar cât să se poată prepara acolo, probabil de 1 deget). Pui și sare și vreo 3-4 căței de usturoi (un gust excelent). Poți să tai și o ceapă - două, dacă vrei.
Lași chestia aia acolo să fiarbă, să se prepare, ce o fi... mai amesteci să fii sigur că nu se lipește de cratiță și tot conținutul e gătit. Nu durează mult, Vor rămâne și cuburi și se va face și un fel de pastă. Mă rog, îți cam dai seama când e gata după cât de ușor poți zdrobi un cub din ăla.
Când e aproape gata, dacă încă ai apă acolo elimin-o aproape pe toată. Eu doar am înclinat cratița cu grijă deasupra unei oale. Ideea e că nu vrei să iasă supă, ci mâncare scăzută. Apoi spargi 1-2 ouă și mai amesteci vreo 5 minute tot conținutul.
La final, după ce oprești aragazul adaugi și ceva ulei. Amesteci bine. Și va fi super delicios.
(Obișnuiesc să pun mereu uleiul la final ca să nu-l prelucrez termic. Ai mei acasă nu au gătit cu ulei prăjit de ani de zile. Se poate evita ușor, dacă îți propui așa.)
Și destul de asemănător: iei o varză, o tai mărunt, o pui în cratiță în niște apă cu sare să se călească. O ții acolo până miroase frumos și se simte că s-a gătit. Strecori apa.
Fierbi separat niște paste (macaroane sau ce ai pe-acolo) - poți chiar în același timp când se gătește și varza, ca să economisești timp.
La final amesteci pastele fierte cu varza călită și adaugi ceva ulei.
Dacă n-ai varză dar ai brânză... faci macaroane cu brânză. Brânza n-o gătești, evident.
AlexisLexisLexi întreabă: