| SporeBox a întrebat:

Imi puteti explica cum este tinitusul? Auzi un zgomot mereu sau doar cateodata? Eu aud ceva ca atunci cand iti bagi degetele in urechi si auzi sangele dar numai cateodata. Nu stiu cum sa explic dar il aud atunci cand imi "incordez" urechile. Nu stiu cum sa explic dar cand fac ceva de genul. Poate fi tinitus?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tinitusul este cand iti tiuie urechile, sunt 2 tipuri tinitus permanent si tinitus intermitent
Tinitusul nu este o boala este un simptom al altei boli ascunse de aceea cauza este foarte greu de gasit, de obicei ramai cu acest tiuit pentru tot restul vietii asa mi-a zis si mie doctorul si sa ma obisnuiesc cu el. tu nu cred ca ai tinitus mergi la doctor la ORL la un control. De obicei tinitusul vine cu pierderea auzului sau cand iti traumatizezi urechea de la muzica data la volum mare. tinitusul se mai numeste boala domneasca de catre doctori.

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns:

Titinusul ii un fel de țiut de frecventa inalta. Eu aud chestia aia doar cand este liniste( totusi in general nici nu o bag in seama, cred ca m-am obisnuit). Ii ca un zgomot permanent pe fundal, la unii este mai accentuat iar la altii mai domol. Din ce ai spus tu ma indoiesc ca ii titinus, adica din moment ce nu-l auzi mereu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Si eu am tinitus, tiuit permanent in urechi ...de cat timp il ai? Ai luat tratament? Il vom avea toata viata oare? Se poate intensifica cu timpul? Eu iau betarsec si bilobil da nu prea vad o diferenta happy mie mi o aparut dupa ce m-am trezit intr o dimineata si la urechea dreapta aud cateodata sa rarit de tot ca un fel de clinchet de clopotei in rest imi tiuie 24 din 24 urechea stanga, cateodata sare tiuitu in cealalta ureche. tinitus e un simptom nu e o boala asa ca cred ca vom ramane cu el pana inchidem ochii sad

| SporeBox explică (pentru anonim_4396):

Nu am un tiuit. Si nu mereu. Eu aud ca atunci cand iti bagi degetele in urechi si auzi sangele cum se misca in vene. Eu de asta intrebam pentru ca imi e frica sa nu am tinitus dar dupa ce am mai citit niste raspunsuri m-am calmat. Oricum multumesc!

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns (pentru anonim_4396):

Idk, cred ca de cand m-am jucat cu o petarda in copilarie si mi-a pocnit puternic aproape de cap. Tin minte ca vreo trei mi-au tiut urechile ca naiba, prima zi abia de o auzeam pe mama certandu-ma pentru ca m-a mancat pe mine sa ma joc cu petarzile. Cred ca de atunci tot aud tiutul asta, caci nu-mi amintesc sa-l fi observat inainte de asta.

Incredibil, si eu dadeam cu petarzi chiar torpile si dinamite da nu am Avut probleme, chiar tineam petarzi mici intre degete si imi pocnea aproape. Trist, vom ramane cu acest tiuit forever din pacate.

Eram mic si cred ca aveam urechile mai sensibile. Am pus petarda in picioare infipta in zapada, am fugit si am asteptat cateva secunde, ca copil eram foarte energic deci alea cateva secunde mi s-au parut minute laughing asta ori petarda a pocnic greu. M-am dus inapoi la ea si vazand ca nu mai elibera fum am crezut ca n-a ars pana la praful ala. Fiind mic si prost mi-a trecut prin minte geniala idee de a ma apleca cu urechea spre ea sa verific daca mai "sâsâie"... In timp ce-mi aplecam eu capul asta prost al meu cu urechea spre petarda a si pocnit. Tin minte ca a fost un bubuit extrem de intens urmat de un tiut extrem de zgomotos. Am bocit putin, am intrat in casa unde i-am explicat mamei ce s-a intamplat, ea a inceput sa tipe la mine insa eu auzeam 99% tiut deci o vedeam doar dand din gura. Cert e ca in ziua aia am vazut filmul "Home alone/singur acasa" fara sunet, ci cu subtitrare( cu toate ca nici pe aia nu puteam s-o citesc calumea ca inca ma chinuiam sa invat sa citesc la vremea aceea)

Am inteles, asta e, nu i vina ta erai copil nu stiai prea multe. Ma gandesc ca deja te ai obisnuit cu acest tiuit, dar sa stii ca daca iti tiuie doar o ureche sunt aparate la 1000 si ceva de euro ce mascheaza tiuitul deci nu trebuie sa iti pierzi speranta.

A nu nu, nu-i ceva asa de deranjant. Ii un fleac, il aud doar cand e liniste ori imi pun castile de la Pc la urechi. Tiuitul acela de atunci a trecut in trei zile si auzul mi-a revenit, tiuitul asta ramas nu-i ceva grav sau insuportabil. Oricum, multa sanatate!

La fel si tie, traiasca tinitusullaughing

| MayongoStamly20 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu tot la fel...il aud cand inghit saliva, etc