leonardk
| leonardk a întrebat:

Imi puteti recomanda solutii reale pentru renuntarea la fumat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Andrusa a răspuns:

Tigara Electronica emite un abur nedaunator, pe care organele senzoriale �l vor percepe ca fiind o tigara obisnuita, satisface foamea de nicotina, dorinta de a fuma, asigura ritualul obisnuit de fumat. Are mai putine dezavantaje, nu pune �n pericol sanatatea dumneavoastra si a oamenilor din jur, o puteti utiliza oriunde, �n locurile unde fumatul este interzis. Uitati de grija cancerului si a bolilor cardiovasculare, tigara electronica necontinand monoxid de carbon, dioxid de azot, cianura de hidrogen, acizi, arsen, plumb, etc.

Se elimina fumatul pasiv, cre�nd astfel un mod sanatos de a fuma. Este solutia ideala pentru a fuma �n locuri nefumatoare, �n societate. Tigara Electronica nu lasa un miros neplacut �n locuinta, �n masina, pe haine, mentin�nd o respiratie proaspata si racoritoare, acesta fiind �n mod probabil avantajul imediat sesizabil. Rezervele sunt re�ncarcabile, obtin�nd astfel o economie de chiar 50-70% fata de tigarile obisnuite, lu�nd �n considerare preturile prezente. Economia poate ajunge si p�na la 80%, dupa cum se stie preturile tigarilor cresc �n continuare p�na c�nd vor ajunge la cele utilizate �n Uniunea Europeana, care ating aprox. 5 euro, �n schimb preturile tigarii electronice si a rezervelor vor ram�ne stabile, eventual vor scadea, odata cu marirea cererii pe piata si a aparitiei unei concurente reale.

Organele senzoriale vor functiona din nou �n mod normal, treptat veti �ncepe sa simtiti mirosurile, gusturile demult uitate, iar plam�nii dumneavoastra se vor curata. Dobanditi un zambet frumos, fara pete si respiratie urat mirositoare. Un ten sanatos, fara riduri si risc de imbatranire prematura. Uitati de diabet, disfunctii sexuale, epuizare si dureri de cap. Incepeti o noua viata, regasiti aerul curat, alaturi de prieteni si cei dragi.

De ce ar trebui sa renuntati la fumat?
cateva motive pentru care ar trebui sa renuntati la fumat

* 87% din decesele fumatorilor sunt cauzate de cancerul pulmonar.
* Fumatul ucide jumatate din fumatorii din intreaga lume.
* Fumatul reduce rata estimata de viata cu pana la 8-20 ani.
* Fumatul accelereaza imbatranirea.
* Anual, mor apoximativ 6 persoane in fiecare minut din cauza fumatului.
* Majoritatea fumatorilor au pilea mai uscata si mai palida, cu mai multe riduri, pierderea elasticitalii tenului.
* Fumatul reduce resursele de vitamina C ale organismului cu pana la 30%.
* Fumatul distruge intestinele.
* Fumatul afecteaza dintii si gingiile si poate cauza cancer de gura.
* Fumatul favorizeaza instalarea cataractei.
* In tutun se regasesc 6000 de substante chimice printre care cianura, butan, amoniac si monoxid de carbon.
* Fumatul creste de pana la 6 ori riscul de infarct.
* Fumatul in randul femeilor favorizeaza instalarea timpurie a menopauzei.
* Fumatul slabeste sistemul imunitar.
* Fumatul creste riscul de diabet.
* Fumatul scade nivelul de tolernata la efort.
* Fumatul dubleaza infertilitatea la femei.
* Fumatul slabeste oasele prin demineralizarea lor.
* Fumatul creste riscul instalarii starilor de anxietate si depresie.
* Fumatul creste tensiunea care reprezinta un factor de risc pentru infarct si atac cerebral.
* Incepand cu 2-3 ani dupa ce s-a renunta la fumat se reduc sansele de infarct si atac cerebral.
* Fumatul creste cu pana la 50% disfunctiile erectile la barbatii cu varste peste 30 de ani.
* Fumatul scade acutitatea auditiva.
* Fumatul cauzeaza o respiratie urat mirositoare si boli gingivale, ceea ce poate duce la pierderea dintilor.
* Fumatul cauzeaza oboseala si dureri de cap.
* Fumatul diminueaza mirosul si gustul.
pa pa

16 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Apeleaza la un centru de consiliere anti-fumat. Ofera medicamente gratuite. O amica s-a lasat in felul asta, cu un medicament numit zyban. Personal, nu sunt pro medicamente, dar in cazul dependentelor e o solutie mai usoara si rapida.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Multa ambitie...

| gabimaris a răspuns:

Sa-ti spun de ce nu fumez eu? Pentru ca tin prea mult la cei care ma iubesc si vreau sa fiu cat mai sanatoasa, sa fiu langa ei cat mai mult timp! Apoi nu pot sa-mi ard banii cu mana mea (zgarcita, ar zice unii) si ma deprima faptul ca, in timp, calitatea vietii unui fumator sufera grave modificari in sensul ca sanatatea poate degenera repede si daca nu ai sanatate poti avea totul ca de fapt sa constati ca nu ai nimic...

| gabimaris a răspuns:

Ha! Auzi tu! Dupa ce ca imi ard banii cu mana mea sa mai platesc pe cineva care sa ma ajute sa nu ii mai ard? Deci care mai e sensul vietii mele? Unde este ratiunea mea de a trai? De fapt traiesc ca sa fumez, ca sa ii afum si pe cei din jur fara macar sa-i intreb daca sunt de acord sa le otravesc si lor viata? Ma las de fumat ca asa a facut si x sau y sau pentru ca asa mi-a zis nu stiu ce medic? Dar EU fumatorul? Pe mine nu ma iubesc deloc? Sunt atat de inconstient incat sa-mi fac numai rau fumand? Chiar vreau sa te intrebi tu pe tine, fumatorul, TU DE CE FUMEZI? Si dupa ce ti-ai raspuns la asta cauta in tine (si nu la altii) arme impotriva fumatului! Succes si sanatate! Sanatatea nu e totul, dar totul fara sanatate este nimic!

leonardk
| leonardk explică:

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Am cerut ajutor pentru ca la mine fumatul este o boala greu de vindecat. Fumez de 33 de ani cate 40 de tigari pe zi. Vointa nu e suficienta. Am incercat dar intru in sevraj.Adica, daca nu fumez, ma sufoc pur si simplu.

| remus a răspuns:

vointa... dar mai bine trage o bauta zdravana cu alcool, cafea si tigari din abundenta, te lasi adoua zi sigur de toate, metoda aplicata de mine, a dat rezultat foarte bun, nu mai fumez de loc, de baut cafea o beau repede, 3-4 inghitituri, bauturi foarte rar, cred ca am fost intoxicat.

regis
| regis a răspuns:

Sunt multe, s-au mai discutat si aici. Pentru mine a dat rezultate renuntarea concomitenta la obiceiurile asociate (de exemplu cafeaua) si schimbarea anturajului. Nu am renuntat la prietenii fumatori, insa am profitat de faptul ca mi-am schimbat locul de munca. Evit sa merg la prietenii care fumeaza (folosesc ca si scuza copiii), iar cand vin la mine ii rog sa fumeze afara. Unii au inteles, cei care nu au facut-o nu imi sunt prieteni adevarati.

| Paula a răspuns:

Pt a te lasa 100% de fumat este prin vointa ta...
cunosc o multime de oameni care nu au folosit nimic, si s-au lasat.

| fany74 a răspuns:

Trebuie sa vr cu adevarat

| mikiscence a răspuns:

A aparut ceva nou si eficient .se fac 2 sedinte .nu stiu exact...cum am inteles iti face de 2 ori injecte la ureche...costa 400 euro cu totul dar e 100%ca nu mai ai nevoie de tigara dupa...eu vreau sa ma duc (ca e in alt oras)si dupa aia va spun sigur!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

FUMATUL se lasa din vointa nu de pastile si de altele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vointza si ambitziebig grin efect garantatbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vointza shi ambitziebig grin efect garantatbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In sf nefumator cartea Allen Carr....am citit-o si m-am lasat imediat de fumat (am fumat 14 ani). Initial nu credeam ca functioneaza.Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tigara electronica e cea mai buna solutie...gasesti detalii aici: http://www.e-tigara-electronica.ro

| angye a răspuns:

Da. Citeste cartea "In sfarsit nefumator" scrisa de Allen Carr. O gasesti aici http://www.scribd.com/doc/6355558/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator.
Ai incredere ca vei scapa de fumat, au m-am lasat acum 2 luni dupa ce am citit cartea si sunt atat de fericita!