| alex_3603 a întrebat:

Imi puteti spune care est mai bun nurofen, paracetamol? Ca aia de la farmacie nu cred ca a facut vreo scoalabig grinplz dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Depinde pentru ce problema de sanatate iti trebuie. Nurofenul este un antiinflamator (adica amelioreaza durerea, reduce inflamatia, scade febra), iar paracetamolul este un analgezic-antipiretic (adica amelioreaza durerea si reduce temperatura corpului in caz de febra). Totusi Nurofenul este de mai multe tipuri si de aceea, pe langa substanta de baza, ibuprofen, mai contine si altele. De asemeni, orice antiinflamator are si reactii adverse, in sensul ca ataca stomacul si de aceea nu este indicat persoanelor bolnave de stomac, iar cele sanatoase nu trebuie sa faca abuz de nurofen.

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nurofenul este un foarte bun antiinflamator( te ajuta cand ai rosu in gat), pe cand Paracetamolul este mai bun ca si antitermic( scade febra). Amandoua sunt antiinflamatorii si antitermice, cu deosebirile enuntate anterior.

| alessia5158 a răspuns:

Norofenul este folosit pentru. calmarea durerilor ( nu se foloseste la copii sub 12 ani! ) iar paracetamolul ptr.atenuarea simptomelor unei viroze( dureri musculare, de cap, febra; este folosit si la copii sub 12 ani in 1/2 doza din cea ptr.adult ).

p. s "Aia de la farmacie " probabil ca, a vazut ca esti copil caci daca erai adult, iti dadea medicamentele + recomandari/informatii despre ele! Copiii nu pot cumpara medicamente si nici nu le pot folosi decat sub supravegherea unui adult! Atentionarea se afla inscrisa pe prospect sau ambalaj : " NU lasati la indemana copiilor "

| fabiola a răspuns:

Daca esti racit, ai febra... ia paracetamol! Daca ai dureri de cap merge mai bine nurofenul!

| mihaibrasov a răspuns:

"Aia de la farmacie" e o femeie care a facut o scoala de farmaciste, s-a chinuit sa obtina postul pe care e acum si ia acum un salariu de mizerie. Te-as ruga sa ai uneori mai mult respect pentru oameni. Asa ca idee.
Pe de alta parte, ea nu e obligata sa-ti recomande nimic deoarece doctorul iti prescrie un medicament, nu farmacista, ea doar il vinde si iti explica modul de administrare.

| zuzumic a răspuns:

Depinde la ce iti trebuie

| Libelle a răspuns:

Ti s-au dat suficiente raspunsuri despe Nurofen si Paracetamol, ca sa mai zic si eu
dar tu stii ce-i intr-o farmacie?
zilnic vin o gramada de batrani mofturosi, stresanti, care vor fiecare sa ii explici, sa ii zici de 10n ori cum se ia medicamentul ala, iti mai spune si alte bazaconii cand ai in spate coada de 30 de oameni
si mai vine si un sonat ca el vrea aia si ailalta si se crede buricul pamantului
mai ai si unii pe aclo de te enerveaza
si sa stai 8 ore in picioare servind clientii si pierzandu-te cu privirea in monitor nu cred ca e prea placut.
am stat cateva saptamani cu matusa-mea unde lucra la faramacie, si am vazut ce e acolo, nu ai cum sa nu fii irascibil si zapacit dupa o zi de lucru

| andra12x a răspuns:

Depinde ce farmacist intrebi. Pe ala care a facut postliceala sau pe cel care a facut o facultate in acest sens. Nurofenul contine si paracetamol dar mai contine si alte substante. Personal, luam paracetamol cand aveam febra mai mare dar nurofen niciodata. Insa nu cred ca ar trebui sa luam imediat pastile daca suntem raciti pentru ca atat nurofenul cat si paracetamolul pot fi daunatoare organismului. Luati si voi niste ceaiuri cu lamaie pentru o raceala ce naiba. Daca chiar aveti o febra mai mare, luati paracetomol.

Întrebări similare