| Ramona_9667 a întrebat:

Imi puteti spune ce insemna asc-us aspect inflamator, metaplazie, parakeratoza, endocervicale izolate? Mi-am facut testul Papa Nicolau dar nu inteleg ce insemna, iar ginecologul nu mi-a explicat nimic, m-a cam speriat ce am citit pe internet. Va rog ajutati-ma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inseamna ca ai niste leziuni care pot fi premaligne pe colul uterin. Trebuie sa te testezi de infiectie HPV, fiindca testul Papanicolaou sugereaza ca ai fi infectata cu acest virus care determina cancerul de col uterin. Dupa testare, iti recomand o biopsie. Si apoi, in functie de aspectul leziunii, de tulpina cu care esti infectata, de varsta ta si de dorinta de a mai avea copii, ai sa alegi impreuna cu ginecologul o operatie pe care sa o faci (una mai conservatoare, tip ERAD daca vrei copii si esti tanara sau una mai ampla, daca nu mai vrei copii si/sau daca leziunile sunt foarte grave si cu risc mare).