Toamna este luna recoltelor.
Legumele si fructele coapte contin intreaga gama solicitata de tine, fiecare in masura mai mica sau mai mare.
Mineralele se pastreaza si in mancarea fiarta, DAR mare parte din vitaminele se pierd pe parcursul tratamentului termic! Din acest motiv, este indicat sa le mancam coapte, dar cat mai crude (usor calite sau oparate.
Daca legumele sau fructele sunt fierte, vitaminele din legume si fructe se dizolva si se evapora mare parte. In zeama ramane o cantitate destul de mare iar insusi planta poate ramane aproape fara (mai ales in caz de calire sau fierbere indelungata).
Ca urmare, este indicat sa consumam legumele si fructele bine coapte (pe radacina, nu pe raft! ) si cat mai crude!
Tot ceea ce mănânci tu le conține pe acestea, bine nu pe toate in același timp.
Deci ai grija sa mănânci fructe, legume, leguminoase, proteine (carne, lapte, oua etc), peste, cereale. Sa ai o alimentație variata și sa nu uiți de apa.
Deeaandreea9156 întreabă: