| Brumilicious a întrebat:

Imi puteti spune si mie ce sa fac sa nu mai cada firele de par? si pentru a intari unghiile. ceva produs... multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iuandfto a răspuns:

Retete si solutii naturale pentru ingrijirea parului.

In ingrijirea parului, importanta este mentinerea functiei normale a glandelor sebacee ale pielii. in acest scop, un rol mare are curatirea si hranirea pielii capului.
Masurile luate trebuie sa tina cont de natura parului: gras, uscat sau normal.


Parul gras, din cauza excesului de sebum, nu trebuie spalat prea des deoarece glandele devin mai active. Se va spala la 7-8 zile, cu spuma de sapun (sapun dizolvat) nu cu sapun direct pe par sau cu sampon pentru par normal, pentru a nu accelera producerea grasimii prin degradarea prea puternica a firelor in cazul folosirii unui sampon indicat pentru par gras. Apa va fi calduta. Se va spala apoi cu sampon facut cu galbenus si rom sau suc de lamaie si se va clati cu apa cu suc de lamaie sau o lingura otet natural. Nu uscati parul cu foehnul dat la maxim, deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul. Uscarea cu foehnul nu face bine nici parului uscat. Cel mai bine este sa se usuce la soare sau la temperatura camerei. i3k3410is53vpu


Parul uscat va fi spalat la 2-3 saptamani, deoarece este lipsa de sebum. Sampoanele vor fi pe baza de lanolina. Se spala apoi cu galbenus de ou cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi zeama de lamaie. Pentru a avea parul lucios, adaugati o lingura decoct (10 min.) din 2 lingurite cu cimbru. Din cand in cand se va masa parul cu putin gaz (titei) + ulei de masline + galbenus. Se sta 15 min. cu acest amestec pe cap.


Parul normal trebuie curatat si hranit. Masajul si periatul parului sunt necesare pentru buna circulatie a sangelui si indepartarea impuritatilor.
Dupa spalat, pieptanul se va spala si el.
Clatirea parului sa se faca cu decoct de plante in care se pune putin otet sau zeama de lamaie.
Culoarea parului este data de un pigment numit melanina, depozitat in celulele filamentului pilos. Lipsa lui produce albirea parului. incaruntirea parului mai poate avea cauze ereditare sau poate fi provocata de nevralgii, boli infectioase, greseli alimentare sau stres puternic. De asemenea, hipovitaminoza A poate influenta albirea parului. Clatitul parului cu musetel deschide culoarea lui. Se adauga zeama de lamaie. Clatitul cu infuzie de mesteacan inchide culoarea parului, il face moale si lucios. Fructele bogate in acid folie (alunele, catina, visinele, portocalele) au un anumit rol in pigmentarea parului.
Caderea parului este urmarea atrofiei foliculilor pilosi (sacii epiteliali in care se afla radacina parului).


Rezistenta radacinilor si a firelor de par depinde de cantitatea unei proteine naturale numite „cheratina". Ea se formeaza in organism prin combinarea mai multor elemente: saruri minerale (Zn, Cu, Fe, Si), aminoacizi (metionina, cisteina) si vitamina B6. Din diferite cauze - stres, poluarea din aer, avitaminoza, anticonceptionale - apar carente ale unuia sau a mai multora din aceste elemente. Astfel, parul va suferi, se va rupe usor sau se va despica la varf. Ondularea permanenta si vopsirea parului, din cauza substantelor chimice, pot degrada grav firul de par. Vopsirea parului este bine sa se faca cu vopsea din plante (Hena), fara chimicale. Sa nu se foloseasca sampoane care sa contina formaldehida, dioxan, alcalii. Firma Europharm comercializeaza, pentru regenerarea parului si a unghiilor, produsul „Revalid".
Irigarea sangvina a zonei capilare este stimulata prin masaje ale pielii capului, perieri cu perii din par natural, exercitii de gimnastica tip lumanarea, dusuri scotiene (alternari cald--rece).

Se pot obtine rezultate bune prin: introducerea regimului naturist, a spalarii parului dupa samponare cu galbenus de ou trecut prin tifon in amestec cu 2-3 picaturi de suc de lamaie si 1-2 picaturi de ulei de ricin, porumb sau masline, iar apoi clatirea cu decoct de plante in care se pune putin otet de mere sau numai cu apa cu otet de mere (1 lingura/1 cana apa). Otetul de mere impiedica formarea matretii si caderea parului.
• Timp de 1-2 luni sa se ia cate 3 lingurite/zi cu pulbere de coada-calului.
• Sunt necesare vitaminele si sarurile minerale: A (stralucire), Bp B2, B5 (contra caderii parului, seboreei, pentru pigmentare, pentru protejarea pielii capului), P (sindrom cu permeabilitate capilara), PP, Si si S (care favorizeaza cresterea parului), Fe si I, sau se mananca drojdie de bere, paine de secara, orz, fructe, peste, lapte si oua. Firul de par, care este infipt in pielea capului prin 3 radacini, este inconjurat de vase de sange, nervi si glande sebacee. in 2-4 zile, firul de par creste 1 mm, iar viata lui este de 3-4 ani. Atunci parul cade si in locul lui creste altul. Se pot pierde 30-50 fire de par/zi.
• „Viaderm", produs de Walmark Romania SRL, contine: ulei de Evening Primrose -Luminita de seara, ulei de peste (are EPA, DHA, faina cu proteine din peste), coada--calului, vitamina A, B6, C, E, beta-caroten, biotina, acid paraaminobenzoic, I, Ca, Se, Zn. Mucopolizaharidele din proteinele din peste ajuta la hidratarea epidermei si favori­zeaza elasticitatea pielii (cresc tensiunea fibrelor de colagen). Acizii grasi nesaturati din uleiul de peste si luminita de seara ajuta pielea. Coada-calului contine mult siliciu care sta la baza structurii parului, pielii si unghiilor. Siliciul revitalizeaza parul si in combinatie cu zincul face sa dispara petele albe de pe unghii. Acidul paraaminobenzoic pastreaza culoarea naturala a parului. Iodul este indispensabil functionarii corecte a glandei tiroide de a carei activitate depind starea si aspectul parului, pielii si unghiilor. Produsul ajuta la cresterea sanatoasa a parului, pielii si unghiilor si contribuie la mentinerea sanatatii generale a corpului.
• Sa se bea dimineata un pahar cu 1-2 lingurite otet de mere si 1-2 lingurite miere de albine. Cei bolnavi si care au probleme din cauza aciditatii sa nu foloseasca acest procedeu.
• Sa se bea suc de: morcov + laptuca + spanac + castravete. Ajuta la cresterea parului.
• Suc de ardei verde - ajuta glandele sebacee situate la radacina parului. ,
• Daca va tundeti cand este „luna noua", parul va creste mai repede si mai des.
• Daca adaugati in apa de clatit 2 linguri de bere, parul va avea volum.
• Contra caderii parului, masati zilnic la radacina lui cu o infuzie concentrata de ceai negru (chinezesc, indian sau rusesc).
• Parul gras se va spala la 10 zile cu decoct de foi de vita neagra, de gutui sau de nuc.
• Se consuma: proteine, alimente cu germeni de grau, seminte crude de floarea-soarelui incoltite, lecitina din soia, morcovi (suc), ulei vegetal, vitamine si minerale naturale, untura de peste (vitamina A), multa vitamina C, miere, sare cu iod (ajuta in caz de fragilitate a unghiilor).
• Se spala parul cu decoct de: brustur, cimbrisor, cimbru, coaja de stejar, tintaura si infuzie de frunze de mesteacan, urzica, hamei, nuc, salvie, musetel, sapunarita sau daca se poate plante proaspete: frunze de nuc (imprima parului reflexe brune) + mesteacan + soc + 1 tulpina de rostopasca - infuzie. Sucul de lamaie adaugat la limpezire da parului suplete si stralucire.
• Se consuma: calomfir, patrunjel (regenerator), varza, drojdii, tarata, iaurt, galbenus.
• Tinctura din flori si frunze de condurasi (macerat 15 zile in alcool de 50°, in parti egale); frunze de salvie sau sovarf (20 g in 100 ml alcool); tinctura de ardei iute (20 g la 100 ml apa, 7-8 zile - frectii energice la radacina parului). • Decoct de seminte de schinduf (60-120 g/l). Se fac frectii ale pielii capului la 2 zile (seboree).
• 1,5 kg lamai adaugate in apa de spalat parul; frectii cu suc de lamaie (seboree).
• Se fac frectii saptamanal cu decoct de radacini de brusture (3 linguri la 1/2 1 apa rece, fiarta 30 min.) sau tinctura din 20 g planta in 100 ml alcool, 15-20 zile, apoi frectie puternica.
• Se spala si se clateste parul cu macerat de radacini de scaieti, apoi cu apa (100 g radacini de scaieti uscate, se tin o zi in 51 apa rece si a doua zi se fierb 5-6 min. inainte de spalarea parului). Se poarta manusi de cauciuc la spalarea parului si nu se atinge fata sau alta parte a corpului cu maceratul de scaieti, deoarece poate creste par in acele locuri.
• Dermapin (laptisor de matca) + polen - sa se frectioneze radacina parului de 2-3 ori/ saptamana, cu un tampon de vata invelit in tifon si imbibat cu solutie.
• Ulei de porumb, masline sau ricin cald + titei + galbenus - se maseaza capul, dupa care se infasoara cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si stors. Se sta minimum 15 min., apoi se spala cu sampon de plante (mesteacan, urzica), se limpezeste cu apa in care s-a adaugat suc de lamaie (da elasticitate, stralucire parului).
• Sa se frectioneze zonele unde cade parul, de 6 ori/zi, cu otet de mere; infuzie de frunze proaspete de nuc, esenta din radacini de urzica.
• In Formula AS, august 1997, se da reteta urmatoare: se umple o sticla cu gura larga cu nuci verzi (pentru dulceata), pana la gat. Se toarna deasupra ulei de masline si se lasa la macerat 2-3 saptamani. Se unge pielea capului cu acest lichid (maron spre negru) si se leaga capul cu un prosop inmuiat in apa fierbinte. Procedura cu prosopul se repeta de 3-4 ori - nu are voie sa se raceasca.
• „Vitamins for the hair", fabricat in SUA de compania Nature s Bounty si lansat de firma Walmark. Contine vitaminele B12, PP, colina, inozitol, vitamina B5, acid paraaminobenzoic ce confera parului volum, stralucire si vitalitate. Mai contine minerale: Fe, I, Zn, Cu, Mn. Se ia o tableta zilnic. Produsul nu contine compusi de sinteza sau aditivi.