| roxana_7147 a întrebat:

Imi puteti spune si mie daca 3/4 din corpul uman este liochid? Pentru ca azi m-am contrazis cu tatal meu si vreau sa stiu daca e ca mine sau ca el.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lady.Love a răspuns:

Pai sa vedem... aproximativ 72% din masa corpului uman este apa, facand calculele asta vine aproximativ 3/4. Deci e corect.

2 răspunsuri:
| anka a răspuns:

O persoana adulta are intre 5 si 6 litri de sange, ceea ce reprezinta 7-8% din greutatea totala a corpului. Cantitatea de sange prezenta in organismul unei persoane poate varia. In timpul deshidratarii, de exemplu la un maraton, volumul de sange prezent scade. In cazul unei sarcini insa, volumul de sange creste, deoarece sangele mamei trebuie sa transporte mai mult oxigen.
Cantitatea totala de apa din organism este distribuita in doua —intre 55-75% intracelular si intre 25-45% extracelular care sunt impartite suplimentar intre spatiul intrascular (apa din plasma) si spatiul extrascular (interstitial) intr-o proportie de 1 la 3.

| roxana_7147 explică:

Va multumesc pentru raspunsuri.