| Liquide a întrebat:

Imi puteti spune simptomele sindromului Down sau Dawn sau cum se scrie ? Sunt ingrijoarata din cauza unei rude care tocmai a nascut si copilul e suspectac ca are sindromu asta . Am auzit de le , dar habar n-am simptomele , stiu ca fatul se naste cu capu mare si cu ochii departati si are privirea incrucisata .

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dya22 a răspuns:

Semne si simptome

Sindromul Down determina peste 50 de semne clinice, insa foarte rar o persoana le prezinta pe toate.

Semnele frecvente sunt:

* tonus muscular scazut
* fante palpebrale oblice, orientate in sus si in afara
* strabism
* articulatii flexibile
* cap mic
* figura caracteristica mongoloida
* nas mic cu radacina aplatizata
* gura mica
* buza superioara intoarsa spre exterior
* epicantus (cute de piele verticale la unghiul intern al ochiului)
* fata mica si rotunda
* profil aplatizat
* urechi mici, jos inserate
* dinti mici si putini, eruptie dentara intarziata
* palat ogival si ingust
* maxilare slab dzvoltate
* gat scurt ce prezinta cute de piele in exces
* torace in forma de palnie
* maini late cu degete scurte
* amprente (dermatoglife) modificate
* picioare scurte si late
* inaltime sub medie
* retard mental moderat (IQ sub 50)

5 răspunsuri:
| 23partyboy a răspuns:

Are facies specific,brahicefalic,talia si greutatea sunt mai mici decat normal, limba scrotala, gat scurt si gros.in fine iti poti da seama, iar pentru siguranta sunt teste genetice care det usor trisomia 21

| eandopuncttk a răspuns:

Cel mai simplu e privirea.
bolnavii astia au ochii mici, foarte apropiati, si chiar parca se uita putin crucis...

| RadioactiveUranium a răspuns:

Incepi sa devii un pitic si sa ai strabism

| RadioactiveUranium a răspuns (pentru RadioactiveUranium):

Si vreau sa iti spun ca acest raspuns nu este luare la misto

| sk8erGurlRuxy a răspuns:

Copiii cu sindromul down(asa se scrie) sunt mai putin dezvoltati mintal dar ma rog, dizabilitatea difera de la persoana la alta. nu iti poti da seama cat de grav va fi de la nastere, de exemplu unii copii sunt mai dezvoltati sper sa fie ok fundita?